De borgerliga förhandlade med SD

Nu är det bekräftat. De borgerliga har förhandlat med Sverigedemokraterna, trots att man lovat att man inte skulle göra så. I Trafikutskottet har utskottets vice-ordförande Jan-Everth Rådström förhandlat med SDs representant Tony Wiklander. Det har nu avslöjats av SvD.

Man undrar förstås i sitt stilla sinne, finns det fler frågor där de borgerliga förhandlar med SD? Det är möjligt att det har hänt, men jag tror faktiskt inte det skett i någon större omfattning. Det främsta skälet till det är kanske att de borgerliga inte behöver göra det. SD röstar ju ändå med de borgerliga i mer än 9 av 10 voteringar.

Min erfarenhet från Miljö- och jordbruksutskottet är att SDs representant där agerar som den lojala stödtrupp till regeringspartierna som man är. Det senaste exemplet rör huruvida EU ska lämna tillbaka makt till medlemsländerna. Förra veckan hade vi i miljö- och jordbruksutskottet överläggningar med regeringen om genmodifierade produkter. För första gången någonsin, tror jag, har EU föreslagit att flytta t i l l b a k a makt till medlemsländerna. Länderna själva ska få bestämma om de vill tillåta GMO eller inte. EU ska inte lägga sig i. Detta tycker den borgerliga regeringen är dåligt. Vad tycker då SD? Jo, de tycker precis som regeringen. Varför? Antingen fattar de ingenting eller så är regeringslojaliteten viktigare än att faktiskt lämna tillbaka makt till medlemsländerna. Oavsett vad är det illa.

Ett annat exempel är när vi rödgröna i miljö- och jordbruksutskottet ville förbjuda de allergiframkallande azofärgerna. Detta är något vi tidigare hade förbud mot, men EU nu har tvingat på oss. Hur agerade SD? De ville inte förbjuda azofärgerna. Detta är bara två exempel av många.

Man kan fråga sig varför vi ska väcka sådan uppmärksamhet kring SD. Jag hade önskat att vi inte gjort det. Men jag tycker två saker är viktiga här: 1. Båda blocken har lovat att inte förhandla med SD, då ska det minsann hållas. 2. SD är ett parti som nu finns i riksdagen, då ska de granskas som alla andra. Lägger de sig platt för EU-lojaliteten (som ovan), då måste det berättas.

SvD2, SvD3


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”De borgerliga förhandlade med SD”

 1. Profilbild för Hans Andersson
  Hans Andersson

  Härligt.. då är det snart slut på dom rödgrönas inflytande.
  Väljarsympatierna för alliansen kommer att stiga dramtiskt om dom också troligtivis inför begränsningar i asylpolitiken.

  Hans

 2. Profilbild för japp
  japp

  underbart, då kan ni tjura lite mer..