Keep it in the family

Keep it in the family, ska det bli regeringens måtto? Ja, i alla fall om man följer rekryteringen av ett av toppjobben kring styret av de statliga företagen. Fredrik Reinfeldt gick inte längre än till andra sidan av middagsbordet när tjänsten ämnessakkunnig för de statliga företagen skulle ansättas. Hans svägerska Therese Reinfeldt fick nämligen jobbet 2009.

Öppenhet inom utnämningar och rekryteringar var ett vallöfte från de borgerliga partierna i valet redan 2006. Men det har väl gått sisådär. Enligt Riksdagens utredningstjänst var det endast 10 av 93 utnämningar som har utannonserats. Så var det med den öppenheten…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Keep it in the family”

 1. Profilbild för Gunborg Nilsson
  Gunborg Nilsson

  Inte alls snyggt.

 2. Profilbild för fredrik

  Va fan. Som Muad skrek och gapade innan alliansen, obegripligt nog vann valet 06, angående att regeringen Persson tillsatt endast ”eget folk” har de ju gett er öppet mål. SKJUT!

 3. […] Se Vänsterpartisten Jens Holms blogg. […]

 4. Profilbild för Panamakalle
  Panamakalle

  Alla ska vi ha en rättvis lön (läs:lön efter prestation) och 08:or är visst smartare än lantisar – eller hur var det hur hon sa ..?