Sjukt tråkigt

Sjukt tråkigt. Olägligt dessutom. Har åkt på något virus så att jag knappt har någon röst kvar. Ont i halsen och allmänt hängig. Idag som det händer så mycket. Mina fyra föredrag om klimat, EU, riksdagen och Vänsterpartiet på Danderyds gymnasium idag har jag tyvärr fått ställa in. Kl 16.00 röstar vi i riksdagen, då måste man vara där. Det får bli några timmar i sängen nu så får jag se om jag orkar. Kommer jag vara frisk tills på onsdag, då jag har fem interpellationsdebatter? Hoppas det.

Läste förresten Lars Ohlys debattartikel igår. Han har helt rätt i att socialdemokraternas räddshågsna inställning till så gott som varenda politisk fråga med substans i bidrog till den rödgröna förlusten. Jag vet ett antal bra utspel som vi Rödgröna var på väg att gå ut med, men som det inte blev något av för att S inte kunde bestämma sig internt. Ett parti som inte vill något, eller som inte vet vad det vill, vinner inte heller några val. Så är det förstås. Men vi i Vänsterpartiet får nog också ta till oss av kritiken. Hur klar är vår vision för framtiden för de kommande, låt säga, tre fyra mandatperioderna? Hur binder vi ihop lösningar på klimathotet med utbyggd välfärd och nya jobb? Det är den stora utmaningen.

Jag noterar förresten att Lars Ohly skriver Alliansen med stort A, men Rödgröna med litet ”r”. Det känns inkonsekvent och lätt undfallande för borgarna. Det kan väl inte vara meningen? Jag är förvånad över hur få inom de Rödgröna som problematiserar begreppet Alliansen. Högeralliansen, borgarna, högern, regeringen, den moderatledda regeringen är bättre begrepp på våra motståndare än det politiskt neutrala Alliansen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Sjukt tråkigt”

 1. Profilbild för fredrik

  För en dyslektiker som jag blir det här förvirrande. 8) Menar du Lars Ohly? Eller finn det någon Ahly?

  Jag skriver aldrig borgarnas partiprefix med versaler. De är småsinta människor, de skall skrivas med liten bokstav. 8)

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Vaket påpekande.
  Nu är det korrigerat.

 3. Profilbild för Oskar
  Oskar

  Framförallt ska ”alliansen” ha en känga för att de förstörde den politiska pluralismen vi hade i Sverige. Det är nog väldigt svårt att vända förloppet så att vi kan få 7 partier att rösta på istället för 2.