SD – högerns lojala röstboskap

Idag har vi haft möte med EU-nämnden. Det börjar nu, tyvärr, utveckla sig till rutin: Regeringen får majoritet för sina ståndpunkter i möte efter möte. Idag hade vi t ex chansen att kräva att regeringen ska driva ursprungsmärkning på allt kött, skydd för arbetsrätten i ett nytt kommissionsförslag och att regeringen ska motsätta sig EUs förslag om industripolitik på EU-nivå. De borgerliga partierna röstar förstås med sin regering.

Vad gör Sverigedemokraterna? Jo de röstar också för. Ursprungsmärkning, nej tack. Arbetsrätt, inte så viktigt. Industripolitik, uppenbarligen någon man inte har synpunkter på. Det blir allt uppenbarare det jag pratade om i hela valrörelsen: Sverigedemokraterna är inte bara ett främlingsfientligt parti. SD är också riksdagens femte borgerliga riksdagsparti.

Jag hade inga illusioner om något annat. Men alla de som röstat på SD i tron om att de var den ultimata tjotablängaren mot etablissemanget har skäl att känna sig rejält lurade. SD är en patetisk församling av lojalt röstboskap för regeringen. Ingenting annat.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”SD – högerns lojala röstboskap”

 1. Profilbild för floodis
  floodis

  Hur röstade om det där förslaget om att minska regeringskansliets budget med 700 miljoner kr? Röstade de med de blåa eller med de röda?

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Hej
  Vi röstar om det nu till veckan. Men jag röstar förstås med de rödgröna för minskningen av anslagen till förmån för att pengarna läggs på välfärden istället.