SD – högerns lojala röstboskap

Idag har vi haft möte med EU-nämnden. Det börjar nu, tyvärr, utveckla sig till rutin: Regeringen får majoritet för sina ståndpunkter i möte efter möte. Idag hade vi t ex chansen att kräva att regeringen ska driva ursprungsmärkning på allt kött, skydd för arbetsrätten i ett nytt kommissionsförslag och att regeringen ska motsätta sig EUs förslag om industripolitik på EU-nivå. De borgerliga partierna röstar förstås med sin regering.

Vad gör Sverigedemokraterna? Jo de röstar också för. Ursprungsmärkning, nej tack. Arbetsrätt, inte så viktigt. Industripolitik, uppenbarligen någon man inte har synpunkter på. Det blir allt uppenbarare det jag pratade om i hela valrörelsen: Sverigedemokraterna är inte bara ett främlingsfientligt parti. SD är också riksdagens femte borgerliga riksdagsparti.

Jag hade inga illusioner om något annat. Men alla de som röstat på SD i tron om att de var den ultimata tjotablängaren mot etablissemanget har skäl att känna sig rejält lurade. SD är en patetisk församling av lojalt röstboskap för regeringen. Ingenting annat.

2 reaktioner på ”SD – högerns lojala röstboskap

  1. Hur röstade om det där förslaget om att minska regeringskansliets budget med 700 miljoner kr? Röstade de med de blåa eller med de röda?

  2. Hej
    Vi röstar om det nu till veckan. Men jag röstar förstås med de rödgröna för minskningen av anslagen till förmån för att pengarna läggs på välfärden istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s