Ett icke-svar om Västsahara

Carl Bildt har äntligen svarat mig om repressionen mot Västsahara. Eller svarat och svarat. Se här Västsahara svar Bildt eller nedan. Suck. Vi får vänta till den 22 december, då blir det debatt i kammaren om min interpellation om Västsahara.

Svar från Carl Bildt:
Jens Holm har frågat mig vad jag avser göra för att protestera mot Marockos agerande i Västsahara. Som framfördes i svaret på fråga 2010/11:59 tar regeringen regelbundet upp frågan om Västsahara i den bilaterala dialogen med Marocko. Även inom ramen för EU:s associeringsavtal med Marocko sker en kontinuerlig dialog om utvecklingen i Västsahara och frågan kommer att diskuteras vid associeringsrådet med Marocko i december. Låt mig också påminna om EU:s höge representant Catherine Ashtons uttalande den 10 november i vilket hon djupt beklagar incidenterna i Laayoune och uppmanar parterna att avstå från ytterligare våldshandlingar.

Stockholm den 29 november 2010

Carl Bildt


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Ett icke-svar om Västsahara”

  1. Profilbild för mats
    mats

    Carl Bildt väljer att stava El Aaiún såsom Marocko gör: Laayoune. Ganska talande för karlns likgiltighet inför ockupationen.

  2. […] Holm skriver om köttfria dagar, SD som högerns röstboskap och Västsahara. Jonas Sjöstedt beskriver ur personlig erfarenhet tågfiaskot till följd av avregleringar och […]