Besök från Peru

En av de riligaste sakerna med att vara heltidspolitiker är att man får chansen att träffa så många intressanta människor. På torsdag är det dags för en sådan träff. Då gästas Sverige av Mario Huamán, ordförande i Perus största fackföreningen, CGTP. Jag och folkpartisten Christer Winbäck arrangerar ett möte för andra riksdagsledamöter och personal med Huamán (se nedan). I mån av plats kan även folk utanför riksdagens korridorer komma och lyssna. Mejla mig så får vi se.

Riksdagens Latinamerikanätverk inbjuder till:

Mänskliga rättigheter i Peru

Samtal med Mario Huamán, förbundsordförande för CGTP, Confederación General de Trabajadores del Perú, Perus största landsorganisation. Huamán kommer särskilt att tala om mänskliga rättigheter och facklig organisering.

Tid: Torsdag 11/11, kl 13.00-14.00
Plats:  Riksdagen, RÖ2-06
Anmälan: Behövs inte, men meddela gärna innan om du kommer: jens.holm@riksdagen.se, tel: 076-847 03 28.
Tolkning från spanska till svenska.
Arr: Riksdagens Latinamerikagrupp gm Christer Winbäck och Jens Holm

CGTP – Perus största fack
CGTP grundades den 17 maj 1929, och har alltsedan dess utgjort en enhetlig organisation som arbetat för att försvara arbetarnas intressen och respekten för de mänskliga rättigheterna. Under årens lopp har många av dess ledare utsatts för förföljelse, fängslanden, exil och mord. Trots detta har CGTP överlevt som organisation. Mario Huamán började som fackföreningsledare i byggnadsbranschen, 2006 valdes han till förbundsordförande för CGTP. I Sverige har CGTP samarbete med Svenska Livsmedelsarbetarförbundet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Besök från Peru”

  1. Profilbild för Gunborg Nilsson
    Gunborg Nilsson

    Å-man önskar att kunna vara med men avståndet är för stort.Jättekul i alla fall att få den här informationen.