Full fart för klimatet

Vänsterpartiet har just fördelat utskottsplatserna i riksdagen. Jag blir ordinarie ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, ersättare i näringsutskottet och EU-nämnden. Vad kul! Det är ju i MJU och NU som främst klimatfrågorna behandlas. Nu blir det full fart i klimatarbetet.

I MJU finns också de viktiga djurfrågorna. I EU-nämnden kommer jag få möjlighet att sätta press på regeringen i en massa Eu-frågor. Kan bli kul, och tyvärr nödvändigt.

Såg förresten att min fråga till näringsminister Maud Olofsson om bidrag till solvärme är den första inlämnade frågan för det här riksmötet (riksdagsåret). Kul att vara först med något 🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Full fart för klimatet”

 1. Profilbild för fredrik

  Med tanke på miljön; fast jag vet att det heter ”mer ansvarsfull”: När den fria marknaden verkligen får skina….

  http://fredrik-d.blogspot.com/2010/10/den-fria-marknaden-nu-ansvarfullare.html

  Go get them!

 2. Profilbild för Nemokrati

  Jag hoppas verkligen du slår ett slag för det svenska småskaliga jordbruket. Såg det här programmet på Kunskapskanalen i kväll det var verkligen upprörande och samtidigt så hoppingivande på grund av alla de fantastiska människor som förde talan i programmet. Superviktigt att vi värnar det lokala och närproducerande jordbruket och biodiversiteten. Solkraften bör vara den kraft som prioriteras vad gäller forskning. Sverige borde gå i spetsen för forskning om supraledare och spjälkning av vatten och den typen av frågor som är essentiella för utveckling av storskalig solkraftssatsning t ex i Afrika. Kompostering av hushållsavfall borde underlättas i flerfamiljsbeståndet, och för alla konsumenter. Skolorn kan ha kompopstering och odling också som del i undervisningen. Den gröna staden etc.

 3. Profilbild för Ebba
  Ebba

  Tänk om det hade funnits fler politiker som du.
  Då hade vi haft en bättre värld.
  Tack för att du kämpar för det rätta, du ger mig en gnutta hopp!