Full fart för klimatet

Vänsterpartiet har just fördelat utskottsplatserna i riksdagen. Jag blir ordinarie ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, ersättare i näringsutskottet och EU-nämnden. Vad kul! Det är ju i MJU och NU som främst klimatfrågorna behandlas. Nu blir det full fart i klimatarbetet.

I MJU finns också de viktiga djurfrågorna. I EU-nämnden kommer jag få möjlighet att sätta press på regeringen i en massa Eu-frågor. Kan bli kul, och tyvärr nödvändigt.

Såg förresten att min fråga till näringsminister Maud Olofsson om bidrag till solvärme är den första inlämnade frågan för det här riksmötet (riksdagsåret). Kul att vara först med något 🙂

3 reaktioner på ”Full fart för klimatet

  1. Jag hoppas verkligen du slår ett slag för det svenska småskaliga jordbruket. Såg det här programmet på Kunskapskanalen i kväll det var verkligen upprörande och samtidigt så hoppingivande på grund av alla de fantastiska människor som förde talan i programmet. Superviktigt att vi värnar det lokala och närproducerande jordbruket och biodiversiteten. Solkraften bör vara den kraft som prioriteras vad gäller forskning. Sverige borde gå i spetsen för forskning om supraledare och spjälkning av vatten och den typen av frågor som är essentiella för utveckling av storskalig solkraftssatsning t ex i Afrika. Kompostering av hushållsavfall borde underlättas i flerfamiljsbeståndet, och för alla konsumenter. Skolorn kan ha kompopstering och odling också som del i undervisningen. Den gröna staden etc.

  2. Tänk om det hade funnits fler politiker som du.
    Då hade vi haft en bättre värld.
    Tack för att du kämpar för det rätta, du ger mig en gnutta hopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s