SD – lojalt högerparti

Riksdagen har just valt talman (AB, DN). En majoritet röstade för de borgerliga partiernas förslag, Per Westerberg (M). Sverigedemokraterna röstade med de borgerliga partierna. Nu har vi fått svar vid riksdagens första test: Sverigedemokraterna är ett lojalt högerparti.

Det vi alla frågar oss förstås är, har Sverigedemokraterna fått något i utbyte för sitt stöd till Reinfeldts förslag? Personligen tror jag inte det. Jag tror att det till slut föll sig omöjligt för Sverigedemokraterna att stödja det rödgröna talmansförslaget, internationalisten och minoritetsförkämpen Kent Härstedt. I slutändan betraktar sig SD som ett högerparti.

Kommer SD att fortsätta att lägga sig platt för Fredrik Reinfeldt? Det är nog den frågan som vi alla ställer oss.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”SD – lojalt högerparti”

 1. Profilbild för Mållgan
  Mållgan

  Ja Alliansen har tillsammans med SD nu bildat Koalitionen. Att inte SD kommer att ingå i regeringen har ingen betydelse, med dagliga kohandlingar med Moderaterna så kommer SD bli en lydig del av koalitionen.

 2. Profilbild för fredrik

  Det är ingen som är förvånad. Men däremot har högern använt alla sina kunskaper till att belasta oppositionen med SD-politik. Märkligt? Nej, det är den enda vägen. Rakt ner i helvetet.

 3. Profilbild för Mattias Lantz
  Mattias Lantz

  Kort fråga:
  Om SD hade röstat på Kent Härstedt, vad hade du dragit för slutsatser då?