Nu är jag riksdagsledamot

Rösträkningen är klar och det är nu klart att Vänsterpartiet får fyra mandat från Stockholms stad och län. Ett av de mandaten får jag besätta. Jag är alltså riksdagsledamot nu. Kul!

Nu blir det fyra intensiva år för en ny regering och en ny politik. Fyra intensiva år med kamp mot rasism och främlingsfientlighet. Fyra intensiva  år där jag särskilt kommer driva klimat, djurrätt och rättvisefrågor.

Nästa vecka samlas Vänsterpartiets riksdagsgrupp för första gången. Den 4 oktober öppnas riksdagen formellt. Sedan blir det full fart framåt.

Tveka inte att höra av dig till mig om du har synpunkter på saker som borde tas upp i riksdagen. Skriv det direkt här (jag läser allt) eller mejla på: jensholm13@gmail.com

13 reaktioner på ”Nu är jag riksdagsledamot

 1. Givetvis måste minkarnas rättigheter att fortsätta driva, det tror jag iofs inte att du behöver en påminnelse om.

  Kul att höra att valet gav något bra ifrån sig också (att du kom in alltså). Jag hejar på från Skåneland.

  Animal Liberation, Human Liberation!

 2. Vad härligt att höra att du blev riksdagsledamot! Jag tycker att du tar upp riktigt bra frågor redan, så jag tycker att du ska fortsätta på det spåret och verkligen kämpa för djuren! Och nu även mot främlingsfientligheten, vilket är ganska uppenbart att det behövs.

 3. Tillykke, Jens! Og glem ikke kampen mod det parlamentariske cirkus i Bruxelles og Strasborg. Kammeratlige hilsner fra en tidligere kollega.

 4. Ping: Så går det när man flirtar med rasismen « Jöran Fagerlund

 5. Det här var riktigt roligt att läsa. Känner mig hoppfull igen. Kör hårt nu med det som du är så bra på! Det var du som fick mig att bli vegetarian, och nu är det inget jag skulle ändra på – det du! 🙂

 6. Det finns ett tomrum efter att Alice Åström inte kom in för en ledamot som aktivt kan driva IT/fildelning/integritets-frågorna och du har ju flera gånger varit väldigt slagkraftig i just dem så det ser jag gärna mer av!

 7. Wow! Grattis.

  Jag brukar beteckna mig som socialkonservativ (typ KD) men röstade på dig av djurrättsliga skäl. Alliansen är retarderade på detta område.

  Lycka till!

  Pierre/Bromma

 8. Skönt att något gick som det skulle den där söndagen.
  En liten tass in för djuren är ändå en tass.
  Vi hejar på dig, grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s