Usch vad tråkigt

Det måste sägas: Det här var ett riktigt, riktigt uselt resultat. Borgarna fortsätter att regera, kanske med ett icke officiellt samarbete med rasisterna. I Stockholm ser vi ut att behålla våra fyra mandat. Det innebär att jag troligen kommer in i riksdagen. Det känns förstås fantastiskt kul. Och jag vill tacka alla som röstat på Vänsterpartiet. Tack!

Men ett slutgiltigt besked får vi först på onsdag då personvalet blir klart.

Det går inte att komma ifrån att det som överskuggar allt annat är:

1. Fyra skitår till med borgarna.

2. Sverigedemokratsrasister i riksdagen.

Nu krävs reflektion, omladdning, omorganisering och sedan stenhårt opinionsarbete mot rasisterna och resten av högerpartierna.

Vi kommer tillbaka!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Usch vad tråkigt”

 1. Profilbild för Staffan
  Staffan

  Otroligt trist och faktiskt just nu deprimerande. Men solidariteten lever vidare. Upptäckte precis att mina två grannar röstade på (v). Jag håller tummarna för att du kommer in Jens, du gör ett strålande arbete.

 2. Profilbild för Barbro
  Barbro

  Tittar på presskonferensen där Reinfeldt sa – om jag inte missuppfattade – att SD kom in med 7000 rösters marginal.

 3. Profilbild för Daniel Dunér
  Daniel Dunér

  Jag, hela min familj och många andra djurrättare kryssade dig. Vi hoppas verkligen att du kommer in!

  För just nu är det en sak som överskuggar allt:
  · Fyra skitår till med borgarna, för miljardtals svenska djurs räkning.

  Djuren behöver någon som för deras talan. Du kommer nu bli den bästa (och enda?) de har, i riksdagen. Hoppas du kan göra en skillnad, om inte annat genom att förbättra de rödgrönas djurpolitik (som ju är bättre, men ändå vidrig)

  Stora lyckönskningar!

 4. […] Alliansfritt, Jerker Nilsson, Jens Holm, Jinge, Jonas Sjöstedt, Kaj […]

 5. Profilbild för G
  G

  Du skriver att det behövs ”reflektion, ommladdning och sedan stenhårt opinionsarbete mot rasisterna…”. Jo, kanske det.

  Men det vore nog bra om ni inom V också tog och gjorde en riktigt självkritisk analys av er egen politik. Det är väl rätt uppenbart att den inte går hem hos den absoluta majoriteten av det svenska folket. Ni borde förstås fråga er: Vad i vår politik och vårt sätt att presentera vår politik för väljarna gör att vi inte får mer respons från dem?

  Ni kanske kan först och främst ta det här tillfället till att ordentligt göra upp med ert kommunistiska förflutna. Det har ni ju aldrig gjort på riktigt. Sen kan ni gå igenom ert partiprogram och städa bort all gammal och förlegad klasskampsretorik och anti-amerikanism som finns där. Ta bort ert helt otidsenliga motstånd mot EU. Och, sist, men inte minst: Skaffa er en bättre partiledare.

  Om ni gör detta kan det skapas förutsättningar för det frisinnade och öppna vänsteralternativ som behövs i svensk politik.

  Man kan nog förstå att detta blir en jobbig process för er, men den är helt nödvändig om ni vill bli något annat än ett litet femprocentsalternativ med sektprägel. Lycka till!

 6. Profilbild för c3ecefa0981a8329ce9d11f9b58cb4e4
  c3ecefa0981a8329ce9d11f9b58cb4e4

  Enligt valpejl (samarbete mellan SVT och SR http://valpejl.se/kompass/svar) så är moderaterna det enda parti där majoriteten av de tillfrågade anser att alla kommuner inte ska behöva ta emot flyktingar, och att papperslösa flyktingar inte ska ha rätt till fri vård. Av alla partier står vänsterpartiet längst ifrån dessa åsikter, tack för medmänskligheten vänsterpartiet.

  Och jag bara undrar, exakt HUR blåst är man, om man hävdar att en till motorväg är bra klimatpolitik..?
  Eller att etanolbilar är lösningen, etanolframställning orsakar redan nu stor förödelse på flera platser på jorden.

  Borgare gillar att skika kommunist hit och dit. Det finns ingen som vill ha kommunism, eftersom det inte fungerar. Det som är anmärkningsvärt är att det finns många som tycker att kapitalism fungerar.

  När hälften av jordens naturtillgångar tillhör 2% av befolkningen. När miljarder människor svälter för att andra tillåts tjäna pengar på det. Kapitalism fungerar inte heller. Varför pratar ingen om det?