Reinfeldts låtsasbesök

DN triumferar ut att de borgerliga får egen majoritet. Längre in i tidningen skrivs en hyllningsartikel om Fredrik Reinfeldt. Man skönmålar de Reinfeldts  besök i Helsingborg: ”Det var ett tag inte helt olikt en rockkonsert när deras namn ropades ut: Fredrik, Maud, Göran” (bildtexten i papperskopian).  DN hade kunnat välja att det är heltidsanställda valarbetare som springer runt med plakaten och skanderar. Men det gör man inte, för DN har blivit Moderaternas mest lojala partimegafon.

Nej, jag var inte i Helsingborg, men jag var i Jakobsberg för två dagar sedan när Reinfeldt gjorde besök där. Det var rätt komiskt att se, faktiskt. Jag stod på en scen med högtalaranläggning vid en sida av torget. Reinfeldt vid den andra. Jag snackade på i mikrofonen, som vanligt. Ett par personer kom över till vår sida, för här hörde man iallafall vad vi sa. Reinfeldt greppade aldrig någon mic. Runt omkring honom fanns visserligen en mindre skara människor: valarbetare, säkerhetspolis och journalister. Alla väntade på att statsministern skulle hålla tal. Det gjorde han inte. Istället höll han en spontan presskonferens för media i 25 minuter. Sedan åkte Fredrik Reinfeldt.

Men i DN kan man läsa om hur statsministern åker runt om i landet och träffar folk. Nej, han träffar anställda moderater och journalister. Frågar ni mig tror jag att det handlar om att Reinfeldt så långt som möjligt vill undvika att tala inför folkmassor han inte kontrollerar. Varför riskera en fråga om sjukförsäkringen, A-kassan eller miljösveket?

I Aftonbladet idag ges en helt annat bild av opinionsläget. Det är jämnt och Vänsterpartiet ligger kvar nära 8 procent. Vi har alla chanser i världen. DN har inte patent på sanningen. Tack och lov.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Reinfeldts låtsasbesök”

  1. Profilbild för Jan Wester
    Jan Wester

    Nej Wolodarskij finns ju på DN. Tillräckligt skäl för att INTE prenumerera!

  2. […] Kommentera Stämningen är extatisk när Alliansen uppträder, skriver Peter Kadhammar i Aftonbladet. När Reinfeldt, Björklund, Olofsson och Hägglund framträder på Lunds universitet […]

  3. […] Jinge, Jens Holm, Ali Esbati, Emil Broberg, Jonas […]