Ohly lyfter barnen

Lars Ohly intervjuas i DN idag. På frågan om vilka de tre viktigaste reformerna som Vänsterpartiet har fått igenom inom de rödgröna svarar Ohly som den första att det ska anställas 6000 nya lärare i grundskolan. Det kan tyckas som en begränsad fråga att ta upp när man ska ranka de allra viktigaste. Men det är bra att Ohly lyfter skolan. En storsatsning på skolan kombinerad med vår utbyggda barnomsorg är solklara vinnarkort för de rödgröna. Och här kan man tacka V för flera av de viktiga satsningarna.

Med de rödgröna får vi inte bara fler lärare och förskolepedagoger. Vi får en maxgräns för hur stora barngrupperna får bli, satsningar på skolornas fysiska lokaler, garanti till 30 timmars barnomsorg i alla kommuner, nattis på de platser där det behövs, kompetenshöjning för personalen inom barnomsorgen och sänkt maxtaxa inom barnomsorgen. Detta bara som några exempel.

Med den borgerliga politiken kan vi se att klyftorna mellan skolorna fortsätter att växa. Det är eleverna som drabbas. Nyligen rapporterade skolverket att andelen elever som går ut utan fullständiga betyg har ökat kraftigt under det borgerliga styret. 14 000 elever gick ut i våras utan fullständiga betyg, en ökning med drygt 13 procent. Den kraftigaste ökningen har skett det senaste året. Jan Björklund säger att detta kommer fortsätta. Det är ”som att vända en atlantångare”, sa han till media nyligen. Så lät det inte i valrörelsen 2006, då skulle det bli förbättringar för eleverna omedelbart. Jan Björklund väljer att fokusera på löjliga symbolfrågor som förbud mot burka, kepsar, mobiltelefoner, ja jag kommer inte ihåg allt han har krävt, medan det är rejäla satsningar som behövs till skolan.

Förresten vilken är Sveriges bästa skolkommun enligt Lärarförbundet? Just det, rödgröna Arvidsjaur.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

7 svar till ”Ohly lyfter barnen”

 1. […] Duroj, Johannes, Berminge, Contreras, Arbetarperspektiv, Ali, Legnemark, 1, Ilona, Holm, Sjöstedt, Nilsson, Homo […]

 2. Profilbild för Micke C
  Micke C

  Du är fan dum í huvet…

 3. Profilbild för fredrik

  Jag är Vare för att jag gillar den politik vi för. En politi som betonar rättvisa, medmänsklighet och krafttag mot orättvisor och förtryck.

  Med tanke på Mauds hat antar jag att hon är för orättvisor och förtryck. Vilket också verkar vara fallet med Micke C.

  Grattis. Idioter.

 4. Profilbild för jessica

  Konstruktiv kritik Micke! heja heja

 5. Profilbild för Rolf
  Rolf

  Är du med på en rikstäckande valsedel eller är det enbart stockholms valkrets som kommer få rösta på dig?

 6. Profilbild för Jens Holm

  Hej Rolf
  Jag är med på valsedeln som täcker Stockholms län. Så bor man där nånstans så är det den valsedeln som gäller. Rikstäckande valsedlar är det inte något av riksdagspartierna som har.

  mvh jens

 7. […] Emil Broberg, Ali Esbati, Thaher Pelaseyed, Jens Holm, Jinge, Jonas […]