Avskyvärt, Israel

Israelisk militär har idag på internationellt vatten attackerat fartygen från Ship to Gaza. Ett stort antal är skadade och mellan 10 till 16 uppges ha dödats. Israels våld är oacceptabelt. Ja, det är rent ut sagt avskyvärt.

Nu måste omvärlden agera mot Israel. Det får vara ett slut på gullandet med en av de stater i världen som bryter mot flest FN-konventioner, kränker folkrätten, förtrycker och dödar. Sahlin, Ohly och Wetterstrand kräver agerande mot Israel. Bra. Det måste vara en självklarhet att detta ska få konsekvenser. Bryt EUs frihandelsavtal med Israel, avbryt omedelbart Sveriges militära samarbete, hota med sanktioner, väck frågan i FNs säkerhetsråd, kalla hem ambassadören osv. Det finns mängder med saker som kan, och borde göras. Denna gång ska Israel inte få komma undan. Det här måste vara droppen.

Mitt i allt detta är det ändå svårt att inte tänka på de modiga aktivister som fortfarande är kvar på båtarna, eller har tillfångatagits av israelisk militär; skadade och chockade. Jag tänker särskilt på Dror Feiler, en god vän och en av organisatörerna till Ship to Gaza. Dror frågade mig flera gånger om jag ville åka med. Av familjeskäl tackade jag nej.

Jag hoppas Dror, och alla andra modiga, på Ship to Gaza känner hur en hel omvärld nu följer dem och gör vad vi kan för att de ska släppas fria och Israels blockad ska brytas.

Ikväll kl 18.00 är det solidaritetsmanifestation på Sergels torg.

Slut upp ni som kan!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Avskyvärt, Israel”

 1. […] Nestor 3, Olsson Betalar, Eva-Britt, Biology & Politics, Jonas Sjöstedt 1, Jonas Sjöstedt 2, Jens Holm, Ung Vänster 1, Ung Vänster 2, Hans Linde, VSF, Emil Broberg 1, Emil Broberg 2, Emil Broberg 3, […]

 2. Profilbild för Johannes Forsblom

  Hej Jens! Jag delar din vrede!

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar. Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt utan att tänka i en situation där besättningen blev överlumpad. Men vems självförsvar talar vi om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs hela artikel på min blogg:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html#comments