Ship to Gaza vinner oavsett

Kanske håller Israels militär just nu på att stoppa den lilla flottan av fartyg från Ship to Gaza (DNAB). Några båtar med förnödenheter förhindras av israeliskt hot om våld att komma fram till hamnen i Gaza. Det känns bittert att Israel med våldsmakten kan stoppa ett så viktigt solidaritetsprojekt.

Men oavsett vad Israel gör vinner Ship to Gaza. Israels illegitima blockad – fördömd av en världsopinion, EU och FN – har hamnat under luppen. De förnödenheter som finns på fartygen i all ära, men det är utmanandet av blockaden som är det viktigaste.

Kanske ser vi nu det första konkreta steget mot ett början på slutet för blockaden. Och med hävandet av blockaden ökar pressen på de övriga delarna av Israels ockupationspolitik: bosättningarna, murbygget, utomrättsliga fängslanden av palestinska politiker, det militära våldet ochsåvidare. Bort, bort, bort med allt sånt. Det är unkna och orättfärdiga ockupationshandlingar.

Länge leve modiga Ship to Gaza!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Ship to Gaza vinner oavsett”

 1. Profilbild för Ralph Haglund

  Inte så konstigt att en kommunist anser att man inte ska blockera leveranser till Hamas – eftersom deras främsta stadgar talar om Folkmord av alla judar. Passar precis.
  Israel levererar på en vecka tre gånger så mycket som vad båtskocken levererar, med sina 600 mänskliga sköldar. De levererar ALLT som behövs, som man inte kan förstärka tunnlar och bunkers med, eller göra vapen av. Minns 2007, där levererades 6 ton säckar märkta med ”socker” med EU:s stämpel utanpå, när Israel kollade visade det sig innehålla material för tillverkning av sprängämnen och raketbränsle.

 2. Profilbild för Mats
  Mats

  Sicken klnt, den där Jens.

  Hur definierar du ”vinner”? Vinner stöd från Hamas?

  Israels sanktioner mot Hamas är lagliga och ska fortsätta tills palestinierna i Gaza och den regim de ”valde” in har stoppat sin väpnade konflikt mot Israel.

  I väntan på den öndringen så har civilbefolkningen (Hamas väljare) de förnödenheter som behövs för att driva ett drägligt liv, om än ingen lyx.

  ”koriander” och ”godis” går det nog bra att undvara.

 3. Profilbild för Nonstop
  Nonstop

  Ralph Haglund ljuger såsom han brukar. Det står inget om folkmord i Hamas-stadgar. Dessutom vet Haglund att Hamas sedan fler år tillbaka förespråkar en tvåstatslösning efter 1967-års gränser. En sådan som Israel vägrar att acceptera.

  Haglund ljuger också om att Israel skulle släppa in allt som behövs. Både Amnesty och FN konstaterar motsatsen. Israel vägrar släppa in bränsle, vattenreningsutrustning, byggmaterial till att som Israel bombat sönder, choklar, makaroner, kläder…

  Israels sanktioner är olagliga och ett brott mot fjärde Geneve-konventionen som förbjuder kollektivbestraffning och tvingar ockupationsmakten att stå för sjukvård, vatten, el och utbildning.

 4. Profilbild för jens
  jens

  Kul att man har en så bred läsekrets 🙂 Konstaterar att Israel bombar inne i Gaza: http://www.paltelegraph.com/palestine/gaza-strip/6199-israel-bombs-gazas-airport-twice-in-48-hours
  Det säger det mesta…