Sämsta miljöpolitiken någonsin

Dödsrunorna börjar redan skrivas för den borgerliga regeringen. I senaste Miljöaktuellt (ej på nätet, sid 50) spekuleras det om vem som blir miljöminister efter valet. Sånt ska förstås tas med en rejäl nypa salt (som att oddsen på mig är 7,17. De satte nog kommatecknet ett eller två steg för långt åt vänster…).

I vart fall är domen över miljöminister Andreas Carlgren (C) allt annat än inställsam. Så här skriver Miljöaktuellt:

”Det mumlas i miljörörelsen – var det någon som sade sämsta miljöministern någonsin? – och förtroendet är slut. Lycka till som landshövding, Andreas.”

Följaktligen blir oddsen på Carlgren: 999.

Det är lätt att göra sig lustig över en person. Det är förstås inte Andreas Carlgrens fel att regeringens miljöpolitik är sämre än sämst. Att vara miljöminister i en borgerlig regering är ungefär lika lätt som att vara pacifist och leda Warszawapakten. Det blir vargjakt, Förbifart Stockholm och Köpenhamnsfiasko. Det går inte.

Vem sitter då som miljöminister efter valet? Maria Wetterstrand (MP) är förstås ett hett tips. Men det finns gott om vänsterpartister som skulle göra jobbet minst lika bra. Wiwi-Anne Johansson, nämns med all rätt i artikeln. Jonas Sjöstedt och Jöran Fagerlund borde vara två andra heta namn. Kanske skulle det gå att dela upp ansvaret, så MP får miljö och V ansvar för klimat…

Färdigspekulerat. Först ska vi vinna valet!

Läs de Rödgrönas granskning av den borgerliga miljöpolitiken och här.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Sämsta miljöpolitiken någonsin”

  1. […] Regeringens urholkning av Sveriges miljöpolitik har t.o.m. fått tidningen Miljöaktuellt att beskriva honom som den sämsta miljöministern någonsin. Så här skriver tidningen : “Det mumlas i miljörörelsen var det någon som sade sämsta miljöministern någonsin? och förtroendet är slut. Lycka till som landshövding, Andreas.” Läs mer om detta även här.  […]