Erlandsson allt djupare fast i köttklistret

Som bekant röstade den svenska regeringen ja till köttklister tidigare i år. Nu har miljöutskottet i EU-parlamentet antagit en kritisk resolution mot köttklister. Mycket bra! Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) påstår att detta är ”i enlighet med den grundläggande svenska linjen”. Enligt Erlandsson fanns det inga andra möjligheter för Sverige än att rösta ja i februari.

Men det är ju helt fel. Ett land röstade emot köttklistret och ytterligare ett lade ned sin röst. Danmark var ett av dessa kritiska länder. Detta hade förstås inte räckt för att stoppa köttklistret, men hade Erlandsson tidigt aviserat att han gått på den kritiska linjen är det inte omöjligt att fler länder skulle anslutit sig. Det är liksom så man bygger upp en blockerande minoritet.

Istället valde Erlandsson att driva krav på märkning och sedan acceptera att köttslamsor ska kunna limmas ihop så att ingen konsument ändå ska kunna ha en chans att känna till innehållet. Erlandsson borde vara uppriktig och säga som det är: Han och den borgerliga regeringen gjorde bort sig vid omröstningen den 8 februari. Ett stöd till Danmark och en Nej-röst var den enda rimliga hållningen för ett land som påstår sig vara kritiskt till köttklister.

Märk väl att Marit Paulsen (FP) är för köttklistret, liksom Moderaterna. Så gick det med kampen mot matsnusket. Lysande…

Lanestrand.

Ett av mina tidigare inlägg.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Erlandsson allt djupare fast i köttklistret”

  1. […] Face, Thomas Hartman, Hållplats Hådén, Carls konsumentblogg, Jöran Fagerlund, Röda berget, Jens Holm, matbluffen, rösta grönt för en hållbar utveckling, […]

  2. […] suck. Han har ju lyckats med konststycket att vara motståndare till köttklistret men ändå rösta för det tidigare i år. Detta att jämföra med t ex Danmark som röstade […]

  3. Profilbild för Jenay

    Thanks for spending time on the computer (wirntig) so others don’t have to.