Majoritet vill inte ha Förbifart Stockholm

Det har tidigare sagts att det blir svårt att vinna folkomröstningen om Förbifarten. Det finns också undersökningar, även om de kommer från intressen som vill ha motorvägen, som visar att en majoritet i Stockholm vill ha Förbifart Stockholm. Men när stockholmarna får frågan om pengar ska läggas på en ny motorvägg eller kollektivtrafiken vill en majoritet ha kollektivtrafiken. Det visar en undersökning i tidningen City (sid 9) idag.

50 procent vill ha kollektivtrafiken och 48 procent Förbifarten, enligt tidningen. Frågeställningen kollektivtrafik-motorväg är helt avgörande, och borde bli den som ställs i september 2012. Att bara säga ja eller nej till Förbifart Stockholm är ju att mörka i den viktiga frågan om vart resurserna ska gå.

Jag noterar förresten att Moderaterna nu vill ha mer busstrafik på Förbifarten. Det är ett tecken i tiden, de känner vart vindarna blåser. Mot kollektivtrafiken. Detta är något som oroar regeringen.

Det finns alla chanser att vinna valet i höst och sedan den minst lika viktiga folkomröstningen två år senare.

På tal om kollektivtrafik. Med de Rödgröna får vi dubbelt så stora järnvägssatsningar de kommande tio åren. Det är inte illa.

En reaktion på ”Majoritet vill inte ha Förbifart Stockholm

  1. Pingback: Trottens Betraktelser » Visa mig tågen, (s), (v) och (mp)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s