Rasisterna skrattar hela vägen till stadshuset

S och M har idag gått ut med att de tänker samarbeta om makten i Stockholm i händelse av att Sverigedemokraterna skulle komma in i stadshuset. Ursäkta, men hur dum får man vara…

SD finns inte representerade i Stockholms stad idag. Varför ge dem denna uppmärksamhet på en arena där de inte existerar? Självklart skulle det vara ett gigantiskt problem om smygrasisterna skulle komma in i Sveriges största kommun. Men varför ge dem denna uppmärksamhet nu? Är det någon som tror att SD förlorar på att Carin Jämtin (S) och Sten Nordin (M) gör dem till en av valets huvudfrågor?

Dessutom, när S och M visar att de är överens stärker det bilden av att ”etablissemangspolitikerna” är av samma skrot och korn (se t ex hur Jämtin talar, i SR, om att de är överens i så många frågor). Det stärker SDs roll som underdog. Det är en helt livsfarlig situation. Jämtin och Nordin tycker säkert att det känns finfint att få vara med i riksmedia, men att bjuda in SD på köpet är det dummaste man kan göra.

Det finns en enkel princip som man borde värna om. De främlingsfientliga ska bemötas på de arenor där de finns. De är etablerade i t ex en mängd Skånekommuner, då tar man debatten med dem där. I fullmäktige, lokalpressen och på gator och torg. De finns inte i Stockholms stad, ej heller i riksdagen. Då ser man till att de inte får träda in på de arenorna.

Sverigedemokraterna kan nu skratta gott. Ja, de kanske skrattar hela vägen till stadshuset.

Abc

3 reaktioner på ”Rasisterna skrattar hela vägen till stadshuset

  1. Pingback: Stockholmssyndromet « Frihet är inte gratis.

  2. SD i Stockholm fick väl 1,7% i EU-valet – klart mindre än rikssnittet. Moderaterna och SAP har gjort en lika usel analys och beslut som vanligt.

  3. Pingback: Julafton för rasisterna « Jens Holm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s