Rasisterna skrattar hela vägen till stadshuset

S och M har idag gått ut med att de tänker samarbeta om makten i Stockholm i händelse av att Sverigedemokraterna skulle komma in i stadshuset. Ursäkta, men hur dum får man vara…

SD finns inte representerade i Stockholms stad idag. Varför ge dem denna uppmärksamhet på en arena där de inte existerar? Självklart skulle det vara ett gigantiskt problem om smygrasisterna skulle komma in i Sveriges största kommun. Men varför ge dem denna uppmärksamhet nu? Är det någon som tror att SD förlorar på att Carin Jämtin (S) och Sten Nordin (M) gör dem till en av valets huvudfrågor?

Dessutom, när S och M visar att de är överens stärker det bilden av att ”etablissemangspolitikerna” är av samma skrot och korn (se t ex hur Jämtin talar, i SR, om att de är överens i så många frågor). Det stärker SDs roll som underdog. Det är en helt livsfarlig situation. Jämtin och Nordin tycker säkert att det känns finfint att få vara med i riksmedia, men att bjuda in SD på köpet är det dummaste man kan göra.

Det finns en enkel princip som man borde värna om. De främlingsfientliga ska bemötas på de arenor där de finns. De är etablerade i t ex en mängd Skånekommuner, då tar man debatten med dem där. I fullmäktige, lokalpressen och på gator och torg. De finns inte i Stockholms stad, ej heller i riksdagen. Då ser man till att de inte får träda in på de arenorna.

Sverigedemokraterna kan nu skratta gott. Ja, de kanske skrattar hela vägen till stadshuset.

Abc


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Rasisterna skrattar hela vägen till stadshuset”

  1. […] bloggare: Alltid rött, Holm, I Hell-mans värld, Alfsson, SDS Ledarblogg samt […]

  2. Profilbild för Gertkvist
    Gertkvist

    SD i Stockholm fick väl 1,7% i EU-valet – klart mindre än rikssnittet. Moderaterna och SAP har gjort en lika usel analys och beslut som vanligt.

  3. […] Men det är också bekymrande att det var så pass många av lokalpolitikerna som är beredda att samarbeta över blockgränserna. Jag tror att SD är de stora vinnarna på sådant. De kan då framställa sig själva som udnerdogs: Se där alla andra partier är likadana. De sitter i knäet på varandra medan vi kämpar emot. Jag tror t ex var den direkta effekten av utspelet från M och S i Stockholm häromveckan. […]