Fyra förlorade år för miljön

Naturskyddsföreningen går idag till hårt angrepp mot den borgerliga regeringens miljöpolitik. Jag har tidigare rapporterat om regeringens svek mot klimatet och världens fattiga. SNF tar upp hur regeringen Reinfeldt sviker miljön på området biologisk mångfald. Miljösveket handlar om främst fem områden:

1. Skyddet av skogen har försämrats. Regeringen skär ned på området med 2 miljarder kronor för de kommande tio åren (förhoppningsvis sitter de inte så länge).

2. Regeringen tar skogsskövlingen i försvar när man undlåter att utkräva sanktioner mot svartskogsbruket.

3.  Strandskyddet har urholkats kraftigt.

4. Lodjuren fått sämre skydd när det införts licensjakt på varg och jägarna får skjuta fler rovdjur.

5. Stödet till ekologiskt jordbruk har skurits ned. Det ekologiska jordbruket har fått 100 miljoner kronor mindre med regeringen Reinfeldt. Regeringen har också tagit bort skatten på konstgödsel. Detta kommer leda till ökade utsläpp och ökad övergödning.

Detta är bara ett fåtal exempel på hur regeringen försämrar för miljön.  Tyvärr finns det många fler som kan listas. De är i vart fall goda skäl till att rösta bort borgarna i höst.

Regeringen

DN-debatt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Fyra förlorade år för miljön”

 1. Profilbild för Katarina

  Vad anser du själv har försämrats på miljöområdet de senaste fyra åren? Det är ju intressant att höra från den politiska oppositionen och inte bara från en oberoende organisation som har en granskande uppgift.

 2. Profilbild för Jens Holm

  Hej Katarina,
  Bra fråga.
  Klimatpolitiken är det jag är mest oroad för. Regeringens urholkning (t ex att man bygger motorvägar och sänker CO2-skatten) och utlokalisering av ansvaret till andra länder (genom CDM-projekt och låg ambition i Köpenhamn).
  Den biologiska utarmningen gör mig också extremt oroad, men det tas upp bra i SNFs rapport.

 3. Profilbild för Hansson
  Hansson

  Nu släpper ju varken vägar eller bilar ut någon koldioxid. Det är det bara dåliga bränslen som gör. Byt bränsle så är problemet löst, och vet du vad? Det är precis det som håller på att hända nu! Bilparken om 10-20år kommer att se helt annorlunda ut!

 4. […] Läs debattartikeln i DN Media: Aftonbladet, SvD, Andras kommentarer: Svenska Jägareförbundet, Jens Holm, Mikael Karlsson, André Assarsson, Alliansfritt Sverige, Svensson Share/Save Ämnesord: Mikael […]