Tänker regeringen lägga sig platt för Shell?

Regeringens positiva syn på utvinning av nya fossila energikällor håller nu på att konkretisera sig. Tidigare har jag rapporterat om att gruvbolag vädrar morgonluft och vill öppna en urangruva i Jämtland efter den borgerliga regeringens välkomnande av uranbrytning. Nu är det Shell som vill starta storskalig gasutvinning längs östra Skånes kust. Här finns det en tydlig skillnad mellan regeringen och de rödgröna. Vi tänker inte ge tillstånd till utvinning av nya fossila energikällor. Tänker regeringen lägga sig platt för Shell?

Shell säger att det här inte ska drabba miljön. Yeah right, minns Brent Spar och dödandet och miljöförödelsen i Nigerdeltat.

Hellre heaven än Shell!


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Tänker regeringen lägga sig platt för Shell?”

  1. […] – De utreds för valfusk, PennEnergy – Shell begins drilling for shale gas in Sweden, Jens Holm – Tänker regeringen lägga sig platt för Shell?, Jens Holm – Kommer Reinfeldt tillåta uranbrytning?,  New York Times – Shell to […]

  2. […] Tänker regeringen lägga sig platt för Shell? […]