Varför sätter regeringen munkavle på Naturvårdsverket?

Igår kom det sista meddelandet från Naturvårdsverkets uppskattade klimatnyhetsbrev. De skrev:

Naturvårdsverket har sedan 2006 distribuerat Senaste nytt. Intresset har varit stort och vi hoppas att ni har haft nytta av nyhetssammanställningen. Vi går nu vidare i vårt klimatarbete och kommer att inrikta vår verksamhet på andra områden. Därför avslutar vi Senaste nytt och dagens nyhetsbrev var därmed det
sista från oss.

Skälet är, som jag har berättat tidigare, att regeringen i sitt nya regleringsbrev till Naturvårdsverket har tagit bort uppdraget att myndigheten ska informera om klimatet. Samtidigt har man tagit bort de 15 miljoner kronor som tidigare har funnits som anslag för att göra denna information.

Det är smått bisarrt att en regering sätter klimatmunkavle på vår miljömyndighet. Inte minst när 60 procent Aftonbladet röstar för att klimathotet är överdrivet eller en bluff. Snacka om att det finns behov av folkbildning.

Nu har klimatinfon tagits över av PR-byrån Westander. Bra för oss som
vill fortsätta att få det senaste från klimatfronten, men fel att ett kommersiellt företag ska fortsätta att göra det som en myndighet tidigare skötte så väl.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Varför sätter regeringen munkavle på Naturvårdsverket?”

  1. […] Varför sätter regeringen munkavle på Naturvårdsverket? […]