Plats fem på riksdagslistan

Vänsterpartiets valberedning för riksdagslistan har lagt sitt förslag. Förslaget ska antas slutgiltligen på en valkonferens i Stockholm den 13-14 februari. Det blir listan som sedan kommer att användas för valet till riksdagen. På förslaget står jag på plats fem. Det känns hedrande och stort att vara med på Vänsterpartiets riksdagslista. Jag gillar listan för att det finns en mängd spännande kulturpersonligheter på den. Dessutom är det massor av personer som har utländsk härkomst. En bra spegling av vänstervärlden som den är idag. Idag har Vänsterpartiet fyra mandat från Stockholm. Med nuvarande resultat är alltså plats fem inte valbart. Blir det en rödgrön regering kan man utgå från att åtminstone en person från listan (ordförande Lars Ohly) blir minister, då träder nästa namn på listan in. I detta fall plats fem. Jag hade hoppats hamna på en ännu högre position på listan. Men det är som det är. Och det fina i det hela är att det är de dryga hundra ombuden på valkonferensen som bestämmer slutgiltligen. Demokrati, helt enkelt! Det är också två personer ur valberedningen som har reserverat sig. De vill bland annat ha mig på plats tre (tack för det!). Valberedningens förslag (de tio översta):

1. Lars Ohly
2. Josefin Brink
3. Francisco Contreras
4. Amineh Kakabaveh
5. Jens Holm
6. Ida Gabrielsson
7. Dror Feiler
8. Jenny Wrangborg
9. Ali Esbati

10. Alexandra Coelho Ahndoril

I reservanternas, Nooshi Dadgostar och Mårten Andersson, förslag är jag alltså placerad på plats tre. Hediye Güzel och Ali Esbati är också uppflyttade på deras förslag. Det blir en spännande helg den 13-14 februari.
Läs valberedningens förslag här: (som pdf).

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”Plats fem på riksdagslistan”

 1. Profilbild för M
  M

  Jag hade faktiskt trott att du var ganska självskriven på plats tre (möjligen utmanad av Ali), och det är redan rätt många som uttryckt förvåning över valberedningsmajoritetens förslag. Jag tror att både du och Hediye Guzel kommer att få ett starkt stöd på valkonferensen.

 2. Profilbild för Jöran Fagerlund

  Utan att blanda mig i ett annat distrikts nomineringsprocess får jag ändå säga ett försiktigt grattis.

 3. Profilbild för Stollentuna

  Var hittade du infon om reservationerna? Det enda som stod i PDFen var ”Valberedningen var inte enig.”.
  Och vi får väl hoppas att du klättrar lite, annars är det bara för oss att kampanja lite mera, lite bättre.

 4. Profilbild för Åsa Hagelstedt
  Åsa Hagelstedt

  Jag vill gärna se dej högre och tycker att reservationen har flera andra fördelar och kommer alltså att rösta på den alternativa listan på valkonferensen. Vi behöver en miljöpolitiker högt upp. Heja!

 5. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Jag har fått reservationen från Vs Stockholmsdistrikt. Det enklaste hade väl varit om de lagt upp även den. Det är ju inget hemligt dokument.

 6. Profilbild för Rickard Svensson
  Rickard Svensson

  Du kan alltid kolla med Åsa B och Petteri L om hur resultatet blir på valkonferensen 13-14 feb. De har redan fixat ihop en majoritet av ombuden. Varför ha en valkonferens? Är (v) ett demokratiskt parti?

 7. […] jag tidigare har berättat tycker jag att det är en stor ära att kunna få vara med att driva Vänsterpartiets valkampanj på […]

 8. Profilbild för Trace Steroid

  Känner ej till ditt namn, men din blogg toppar sökresultaten när man googlar på ”vänsterpartiet riksdagslista”. Har vacklat sedan förra valet, om var jag ska lägga min röst. Tycker både V och MP har stått på sig bra! Men nu när jag vet att jag kan kryssa Dror Feiler så blir det definitivt Vänsterpartiet!

 9. Profilbild för jens
  jens

  Ja, Dror är ett bra val, om man vill personkryssa.