EU sviker minoriteter i Turkiet

Ekot har idag avslöjat att av de 75 miljarder kronor (!) som EU årligen ger i bidrag till Turkiet är det endast en minimal del som går till kurder och andra minoriteter. Den turkiska regimen tillåts systematiskt slussa över pengarna till regimtrogna organisationer. Oacceptabelt!

Jag hoppas att någon riksdagsledamot eller EU-parlamentariker tar tag i frågan. Så här kan det bara inte gå till…

Det är också högst anmärkningsvärt att EU självt inte har koll på hur mycket pengar man betalar ut till Turkiet. De 75 miljarderna är Ekots egen uppskattning. EU-tjänstemän kan själva inte berätta hur mycket det handlar om. Det är min erfarenhet från min tid i EU-parlamentet: extremt dålig koll på cash-flöden och dåliga uppföljningar av om målen uppfylls. Kan vara värt att tänka på nu när vår regering vill lägga över allt mer makt till EU…

Se också Ekots senare uppföljning.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”EU sviker minoriteter i Turkiet”

  1. Profilbild för Anjanette Loethen

    Why would it be that I cannot open your blog from Opera? There is some error about script after which screen goes black.