Fossilregeringen

De Rödgröna har publicerat en avslöjande rapport om den borgerliga regeringens klimatsvek: Från gårdagens hjälte till dagens fossil. Rapporten kom någon dag innan den borgerliga regeringen offentliggjorde sina s k klimatpengar. Rapporten blev smått profetisk när den kritiserar den borgerliga regeringen för att tidigare tagit pengar från biståndet till klimatåtgärder. Nu gör regeringen det återigen.

Titeln ”dagens fossil” är en referens till det icke smickrande fossilpris som den borgerliga regeringen fick av miljörörelsen vid toppmötet i Poznan 2008. Vid mötets första dag i Köpenhamn utdelades anti-priset återigen till den svenska regeringen. Dessvärre välförtjänt.

Den borgerliga regeringen – en fossilregering.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Fossilregeringen”

  1. […] går idag till hårt angrepp mot den borgerliga regeringens miljöpolitik. Jag har tidigare rapporterat om regeringens svek mot klimatet och världens fattiga. SNF tar upp hur regeringen […]