Acta – imorgon på Mynttorget

Idag har jag postat min överklagan på regeringens utlämnande av Acta-filerna. Det var mer svart än vitt på de papperna, den saken var klar. Imorgon har du chansen att läsa dem själv, det som går att läsa. Kom till Mynttorget kl 12.00 imorgon.

Vänsterpartiet delar ut Acta-filerna
EU förhandlar just nu med bland annat Japan och USA om handelsavtalet Acta. Förhandlingarna är hemliga. Kanske handlar de om att tullen ska få söka igenom mp3-spelare och datorer i jakten på piratkopierad film och musik. Kanske inte. Vad som är klart är att det handlar om ett långtgående avtal som kan leda till nya lagar på områdena: internet, informationsteknologi, läkemedel, immaterialrätt och gränskontroller. Genom att göra Acta till ett handelsavtal kan EU, USA och andra inblandade gömma sig bakom sekretessen. Det är oacceptabelt. Vi  kräver alla fakta om Acta!

Acta kan ses som fortsättningen på Ipred, FRA och datalagringsdirektivet som alla har till syftet att stärka vissa monopolföretags ställning på marknaden och inskränka medborgerliga rättigheter på nätet.

Efter Vänsterpartiets EU-parlamentariker Jens Holms påtryckningar har regeringen har släppt de förhandlingsdokument som finns om Acta. Men de består av stycke efter stycke med svärtad text. Hela sidor är sekretessbelagda. Det duger inte.

Vi anser att regeringen måste släppa alla dokument om Acta. Lagar får inte stiftas i hemlighet. Vänsterpartiet erbjuder därför allmänheten att själva ta del av Acta-filerna. Vi anser att det är en bra början.

Tid: 12.00-13.00 onsdag 20 maj
Plats: Mynttorget i Stockholm
Medverkar: Erik Josefsson kandidat till EU-parlamentet (V), Jens Holm EU-parlamentariker (V)

Välkommen!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Acta – imorgon på Mynttorget”

 1. Profilbild för Beelzebjörn

  Hej Jens.
  Jag läste om din manifestation, och vill passa på att applådera den.

  Det behövs mer av den typen av aktioner för att föra upp ACTA i det offentliga samtalet – många vet fortfarande inte vad ACTA är.

  Jag undrar om dokumentet finns att ta del av, så att jag kan få chansen att hjälpa till att sprida det? Gärna som en pdf, men en papperskopia vore också trevlig.

  mvh
  Björn Nilsson
  Piratpartiet i Norrköping

 2. […] regeringen lämnade ut Actafilerna till mig (och jag delade ut dem på Mynttorget) hade man hemligstämplat just detta (se ovan). Detta innebar att 80-90 procent av materialet var […]