Bland prickskyttar och knarkpropaganda

prickskytt.jpg

Från mitt fönster i EU-parlamentet har jag kunna iaktta dessa två prickskyttar på parlamentets tak. Man tänker: vad är det vi ska skyddas från? Folket? Vem känner sig tryggare med två killar som siktar på folk som går ut och in ur parlamentet (ja, de siktar verkligen på folk nedanför)? Inte jag iallafall.

cannabis.jpg
Men vad är några krypskyttar mot lite äkta knarkpropaganda? Jo det är sant. Den italienska EU-parlamentarikern Marco Cappato har just nu en ”Hemp in Europe”-utställning i EU-parlamentet. Det är mycket fokus på Cannabisens påstått välgörande egenskaper och allt annat man kan göra av hampa. Men utställningen är också ett propagandainlägg för avkriminalisering av cannabis. Det är rätt osmakligt. Förvånad blev jag också när jag läste att en av huvudsponsorerna för denna utsällning är den liberala partigruppen, ALDE, där folkpartiet och centern ingår.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

15 svar till ”Bland prickskyttar och knarkpropaganda”

 1. Profilbild för Justus
  Justus

  Haha, å du vet så mycket om den senaste forskningen av cannabis och dess medicinska egenskaper att du kan kalla det

 2. Profilbild för Justus
  Justus

  forts.
  ”knarkpropaganda”?
  Snacka om tunnelseende.
  Är inte all medicin av godo?

 3. Profilbild för Daniel
  Daniel

  Vet du vad som är helt makalöst sjukt jens Holm?
  Jo, att människor som är sjuka och lider vägras en vetenskapligt bevisat smärtlindrande substans.
  Denna substans är cannabis och är helt 100% organisk, inga konstiga kemikalier eller annat.

 4. Profilbild för Johan Bergman
  Johan Bergman

  Men – som jag har fattat det – vill ju utställningen verka för en avkriminalisering av hasch och marijuana. Vem hjälper det eg? Läkemedel och annat är en sak, men droger är en helt annan.

 5. Profilbild för Professorn

  Johan Bergman: Vem det hjälper? Det hjälper alla som inte gillar att bli fängslade, och i större utsträckning; alla de som lider av sjukdommar där smärtlindrande behövs, som inte har pengar till obefogat dyr medicin. Många av dessa får dyr medicin bekostad av stat, alltså tjänar vårt land på det. Etc etc. in absurdum.

  Frågan är väl snarare vem som tjänar något på en illegalisering av naturen. Vem som tjänar något på detta frihetsberövande, kort och gott.

  Jens Holm: Varför yttrar du dig om saker du inte läst på om? Läs på om ämnet i förväg. Om du mot förmodan fortfarande har samma inställning så skulle den isåfall i alla fall framstå som befogag. I nuläget framstår du enbart som en barnunge i trotsåldern. Alternativt en gammal tant som gör likadant som hon alltid gjort, av princip, och utan argument.

  Jag skäms över att en vuxen individ kan göra på detta sätt.

 6. Profilbild för Christopher

  Jag rekommenderar att kolla upp http://www.leap.cc. Dem vet vad dem pratar om. Samt så kan det vara av intresse att se: http://www.freedomtofascism.com

  Cannabis och hampa kommer bli större, dem har mycket bättre egenskaper än t.ex. alkohol och bomull. Det är fakta.

 7. Profilbild för Justus
  Justus

  Dom som tjänar på nolltoleransen vi har i Sverige är kriminella nätverk, och polisen som får en massiv budget för att sätta dig fredliga cannabis-rökare, som bara har valt att berusa sig på ett lugnare och sundare sätt, jämnfört med alkohol.
  Cannabis är olagligt i Sverige för att dom som styr har samma inskränkta syn på cannabis som Jens har, och vet inte ett jota om det, utan litar blint på statens propaganda.

 8. Profilbild för Väljare
  Väljare

  Men Jens – vänsterpartiet, som du påstår att du representerar, är ju för en avkriminalisering av narkotikabruk. Hur vore det om du representerade partiet som folk röstade på istället för dina egna åsikter?

 9. Profilbild för Petter
  Petter

  Svar till Väljare:

  De är för avkriminalisering av narkotikabrukaren, de är inte för kriminell smuggling eller odling av narkotika vilket vi fortfarande skulle ha om vi avkriminalisera innehavet och användandet av Cannabis. Alkohol är inte något som är fritt fram att tillverka, sälja och bruka bara för att det är lagligt och får köpas på statliga Systembolaget. Samma med narkotikaklassade läkemedel.

  Hampa går fint att odla i Sverige och göra vafan ni vill av för den delen. Om än industrihampa. Så om ni vill försöka rädda världen med den växten som rökare gärna vill så är ni fria att göra det.

  Men det är orimligt att vänta sig en oreglerad, oskattad laglig marknad för Cannabis kommer att tillåtas. Och om det blir ett regelrätt läkemedel så kommer det fortfarande ha narkotikastämpel kvar på sig. Så ni rökare eller för den delen sjuka kommer fortsätta diskrimineras.

 10. Profilbild för Jonas
  Jonas

  Marco Cappato är trevlig. Du kanske borde ta tillfället i akt och åtminstone stöta och blöta dina argument med honom. Räknar kallt med att du en intelligent person, som unnar sig intellektuell hederlighet. Det tråkigaste som kan hända är att du stärker din uppfattning och får en fastare grund att stå på.

 11. Profilbild för Jävligt upprörd medborgare(Jens)
  Jävligt upprörd medborgare(Jens)

  Det är orimligt att fortfarande ha en oreglerad orealistisk narkotikapolitik kopierad från usasom bara leder till mera missbruk, klassamhälle,stora utgifter och bara leder till missär från alla vinklar osv.

  Varför hänger en marijuana flagga i fänstret mittemot kronobergs häkte i fönstrena på ett av polisernas kontor vänt mot häktet med dom frihetsberövade?.Varför rökte föräldrarna i filmen Poltergeist och visade sig vara ideal föräldrar i filmen?
  Varför all cannabis i media .klädestryck,filmer,musik.

  Lägg ner trångsyntheterna dogmerna och fördomarna från skräckpropagandan och sluta förvandla våra barn till missbrukare.
  Reglera narkotikamarknaden nu och sluta gynna mera missbruk och dom kriminella nätverken.
  Fyfan att åsikter från folk som itne vet något om saken ska luftas.
  Jag menar jag skulle aldrig ta råd från en nykterist om hur man ska sluta dricka osv.

 12. Profilbild för jens

  Kul med alla inlägg. Förstår inte varför det ska vara så svårt att skilja växten hampa för klädesproduktion och annat å den ena sidan och drogproduktionen å den andra.
  Att legalisera marijuana och andra s k mjuka droger är att lägga sig platt för de tunga intressen som finns bakom drogindustrin.

 13. Profilbild för Justus
  Justus

  Tvärtom så skulle dom som langar tunga droger förlora en stor marknad iochmed att cannabis legaliseras. Istället kan staten tjäna en rejäl hacka… eller menar du att cannabis skulle leda till tyngre droger? För det är ett roligt påhitt som Harry J. Anslinger hittade på. Samma man som sa: ”Cannabis makes darkies think they are as good as white men”.

 14. Profilbild för Leif Stenberg
  Leif Stenberg

  Replik till Jävligt upprörd medborgare.

  Sverige har naturligtvis påverkats av debatten i USA men att påstå att vi importerat vår narkotika politik från USA är inte sant.

  Generellt förbud mot försäljning av cannabis lämplig som drog infördes i Sverige 1930. I USA dröjde det till 1937 innan man fick en federal skatt som i praktiken hade ett liknande syfte.

  Sverige har per capita bara cirka en tiondel så många personer i fängelse för drogbrott som i USA.

  Man kan lätt hitta fler exempel

 15. Profilbild för Sigrid
  Sigrid

  Jens, det förvånar mig att du så lätt avfärdar cannabis-debatten som ”knarkpropaganda”. Du är mycket klarsynt i andra frågor och det förvånar mig att du inte tar reda på fakta och bildar dig en egen uppfattning. Det är kanske fel att legalisera cannabis, men för att avgöra det borde du sätta dig in i ämnet och läsa både argument både för och emot legalisering. Det finns inget självklart svar och det är bara löjeväckande att ha ett tvärsäkert, omotiverat ställningstagande i en såpass komplicerad fråga.