Agera mot köttsnusket

Jag noterar att min kollega Jacob Johnsson (v) kräver hårdare tag mot köttsnusket. Det är bra. Köttsnusket ska ses utifrån bakgrunden att vi aldrig någonsin har konsumerat så mycket kött i världshistorien som vi gör nu. Sedan 1950 har världsproduktionen mer än femfaldigats och till 2020 förväntas konsumtionen att fördubblas om ingeting görs. De flesta vakna personer – utom typ Swedish Meats – förstår att detta inte är hållbart.

meat_explosion.jpg
Världsproduktionen av kött, 1950-2010.

Hur ska vi då råda bot på detta? Inför en köttskatt och subventionera istället frukt och grönt. Då kan jag garantera att fi skulle få ett stopp på den rådande köttexposionen. På sikt borde man verka för att helt och hållet ersätta proteiner från kött med vegetabilier.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Agera mot köttsnusket”

 1. Profilbild för Jan Wester
  Jan Wester

  Jag vet att Jens inte gillar köttkonsumtion. Men vi måste hålla i minnet att människan är ett djur. Vi är faktiskt byggda för köttkonsumtion. Vi vet också att det inte går att bara bestämma sig över en natt för att bli vegetarian och sedan tro att kroppen hänger med i den funderingen. Vill man göra det här så ska det ske på rätt sätt och inte åstadkomma onödig skada på sjukvården i onödan. Politiker har ibland en förmåga att hitta på lösningar som i slutänden belastar sjukvården.

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Jag kan hålla med om att skynda långsamt, bara riktningen är den rätta. Tyvärr går det inte mot det hållet just nu.

 3. Profilbild för Gabriella
  Gabriella

  Jag håller med.
  Idag konsumerar vi på tok för mycket kött. Att börja dra ner på köttet skulle nog snarare gynna den egna individen.