EU-konstitution och postavregleringar

Har varit en hektisk dag som vanligt i EU-parlamentet i Strasbourg. Har röstat om EU-parlamentets ståndpunkter kring EUs konstitution (s k Leinen-rapporten). Både vi och Junilistans grupp lade förslag på folkomröstningar. Dessvärre röstades de ned med 510 röster mot och bara 137 för. Trist. Apropå folkomröstningar.

  wallstrom_wp.jpg
Margot Wallström talar

Margot Wallström talade i parlamentet. Hon tyckte att det viktigaste var att man spred information om konstitution till folket, men att det var mindre viktigt hur den antogs. Men  är det inte just det en folkomröstningskampanj handlar om; en massiv folkbildningskampanj?

Jag gjorde också mitt bästa för att motarbeta EUs krav på att tvinga alla medlemsländer att avreglera och privatisera postväsendet (Ferber-rapporten). Dessvärre gick inte det så bra. Den nyliberala agendan ligger fast i EU-parlamentet, även bland socialdemokraterna. Vi var endast 155 som röstade emot rapporten, 512 röstade för. Dessutom gick en av de absrudaste tänkbara formuleringarna igenom: ”att liberalisering alltid är till fördel för konsumenterna” (ändringsförslag nr 11). Suck, då känns det rätt hopplöst. 

Det var väl allt för den här gången.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”EU-konstitution och postavregleringar”

  1. Profilbild för Janne
    Janne

    Det kunde man ju räkna ut; att Wallström är rädd för folkomröstningar. Fortsätt o informera oss!