Djurindustrin och klimatet – engelsk rapport

Idag har jag och Toivo lanserat rapporten om köttet och dess klimatinverkan: ”The livestock industry and climate – EU makes bad worse”. För de som vill läsa den på engelska, ladda ned den här.

Snart dags för invigning av klimatkonferensen Who Pays the Price? Spännande.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Djurindustrin och klimatet – engelsk rapport”

 1. Profilbild för johan
  johan

  en jäkla kommunist ide. allt för skatter.
  jag såg på aftonbladet.se om din ide om att beskatta nötkött pga att de släpper ut en massa metangas vid rapning men i det stora hela är det inte så mycket med tanke på all den skit bilar, industrier och en annan jävla grejer släpper ut.
  av all det kött som säljs i riket (vill ha kunga rike en införa republik som ni på vänsterkanten vill) så är lite mer än 50% importerat, mindre än 50 är svenskt. det mesta är danskt eller brasilansk skit.
  transporten hit släpper ut en massa skit i luften. så jag vill beskatta importkött av två orsaker: det nummerärt överlägset viktigaste argumentet är: utlandet plågar djuren om man gemför med svensk moral och lag. nummer två är att (kommer en lång argumentation) enligt miljölagar, smittskyddstänk, och enligt djurskyddslagen (1988:534) eller om det var livsmedels lagarna så får vi inte ha antibiotika i maten. dels för residensens skull och för miljöns skull. totalt förbjudet. att ha medicin i för båda skull. i utlandet så skiter de i djuren, människan och miljön. skatta utlands kött i stället. fan inte svenskt kött för vi har miljövänligt i gemförelse.

 2. Profilbild för Axel Berg
  Axel Berg

  Hej
  Men du verkar ju ha missat hela poängen: köttindustrin står för en större klimatpåverkan än bilarna. Ska man inte göra nåt åt det då? En stor del av det djuren äter är ju importerat kraftfoder. Ska man inte försöka stoppa det?

 3. Profilbild för nina

  Intressant. Men det tråkiga är att det inte verkar ha hänt mycket sedan ni skrev detta. Jag bor i Spanien och här kollar folk på en som om man vore knäpp när man tar upp frågan, eller alternativt stoppar in chorizo i munnen och blånekar. Viktigt att föra upp det på EU nivå för de flesta länder verkar inte ha fattat, inte allmänheten i alla fall. Bra jobbat.