Svenske journalisten frigiven

Igårkväll frigavs den svenske journalisten Lars Björk från fångenskapen i Marocko. Ibland känns det som att ens påtryckningar faktiskt kan påverka en del. Jag tog ju upp detta med ministerrådet igår. En hel del media skrev om det. Kalle Larsson (v) har tagit upp frågan i riksdagen.

Men marockansk polis har fortfarande Björks kamera som han förstås måste få tillbaka. Men vad värre är är att förtrycket och ockupationen mot Västsahara fortsätter. Samtidigt som Björk arresterades tillfångatog marockansk polis minst åtta personer som deltog i en fredlig demonstration i Västsaharas ockuperade huvudstad, El Ayoun. Alla ska ha misshandlats och sitter fortfarande i fångenskap. Det finns goda skäl att fortsätta att hålla koll på den marockanska regimen. Framför allt finns det goda skäl att fortsätta att kräva att ockupationen av Västsahara ska upphöra.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Svenske journalisten frigiven”

  1. Profilbild för Klas

    Bra jobbat Jens! Det har varit jobbigt att inga uppgifter om hans frigivning har nått ut i några bredare kretsar. Sköt om dej! /Klas (colombianätverket)