Colombiademonstration i Bryssel

Idag demonstrerade jag mot att Colombias utrikesminister Consuelo Araujo besökte EU-institutionerna. Colombia är världens farligast land för fackföreningsaktivister och oppositionen förföljs i landet. Araujo är särskilt intressant, när hennes bror Alvaro Araujo är en av de 30-tal toppolitiker i Colombia som misstänks ha direkta kopplingar till den fruktade paramilitären. När hennes bror, senator Araujo häktades för en tid sedan sa han ungefär så här: Om ni är ute efter mig får ni också ta min syster och Alvaro Uribe [Colombias president]”. Kul med folk som talar klarspråk.
Jag blev intervjuad av en del journalister.
 No-Araujo-Jens Holm1.JPG

Mitt krav var:
EU ska frysa handelsavtalet med Colombia, med hänvisning till den människorättsklausul som finns.
Allt samarbete med paramilitärerna måste upphöra (tyvärr är den svenska regeringen involverat i ett smutsig projekt med paramilitärerna).
Paramilitärerna måste dras inför rätta, liksom de politiker som har kopplingar till dem.
No-Araujo21.JPGDemonstrationen var utanför EU-kommissionen. Innanför fanns utrikesministern i möte med höga EU-företrädare. På det stora hela var det en lyckad demonstration. Flaggor, banderoller, bilder och människor som klätt ut sig är en klar stämningshöjare.
 
No-Araujo41.JPG  No-Araujo51.JPG No-Araujo31.JPG


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Colombiademonstration i Bryssel”

  1. Profilbild för Flavio

    Tack så mycket för din solidaritet med Colombiasfolk!!!

    Gracias Jens por tu incansable solidaridad con el pueblo de Colombia. Sólo la presión internacional puede lograr lo que las instituciones colombianas no quieren hacer….JUSTICIA!! Castigo a los culpables de tanto horror!!!