EU tvingar oss avskaffa kapitalbeskattningen?

Framme i ett soligt Bryssel nu väntar två dagar av minisession. Det innebär att hela parlamentet samlas och debatterar och röstar, på samma sätt som vi vanligtvis gör i Strasbourg. Nya ordföranden för de olika utskotten ska också utses. Och det har förstås varit en massa ränksmideri och trixanden mellan partigrupperna för att de förslagen ska bli klara. Skönt man slipper bry sig om det. Jag kommer kvarstå i mina utskott: miljö, internationell handel, granskning av cia och budgetkontroll. Det sistnämnda försökte jag visserligen att bli av med, men utan framgång. Imorgon ska en resolution om klimatförändringarna antas. På det stora hela ser den faktiskt riktigt bra ut, kräver bl a att EU ska verka för 30 procentig minskning av växthusgaserna till 2020. Nu gäller bara att svenska moderater och andra i den största gruppen, konswervativa EPP, inte får försämra kraven.

Utanför EU-parlamentet är det numera tätt med rökare. Sedan den 1 januari är parlamentet helt rökfritt. Även alla restauranger i Belgien är det numera. Ett stort framsteg!

Läser i Dagens Industri att EG-domstolen fäller Danmark för avdrag för pensionssparande. I Sverige har vi samma system och har redan fått EU-kritik för det. Vad kan detta leda till? Jo, avskaffande av kapitalbeskattningen, konstaterar tidningen. Systemet missgynnar utländska pensionsföretag, kritiserar EG-domstolen. ”Hade man haft väsentligt lägre kapitalskatter skulle man inte längre behöva några särlösningar” konstaterar Krister Andersson på Svenskt Näringsliv. Vem sa att EU inte skulle lägga sig i det svenska välfärdssystemet… Tröttsamt och – främst – upprörande. Kortversion av artikeln finns här.

Nu ska jag iväg på gruppmöte. Återkommer.

P S Kan inte låta bli att kommentera att Grammisgalan belönade mina favoritartister: Mando Diao, Snook och värsta medlajregnet över Knife. Härligt med bekräftelser på att man köpte rätt skivor förra året. Men Marit Bergman borde förstås oxå ha fått ett pris. Den bisarra kategorin bästa rignsignal gick till inget annat än just min rignsignal, Boten Anna (som vissa oinsatta tror handlar om en båt. Helt fel: Bot = Robot).


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”EU tvingar oss avskaffa kapitalbeskattningen?”

 1. Profilbild för Jonas Ryberg
  Jonas Ryberg

  Jag har hört rykten om att det är dödsstraff på att ha Boten Anna som ringsignal…

 2. Profilbild för jens

  Man kanske ska byta? Gudfadern?

 3. Profilbild för Alfred
  Alfred

  Hehe 🙂 nejnej.
  Boten Anna i all ära, men det är en DOMARSKANDAL att Zlatanlåten Who’s Da Man (Elias feat. Frans) inte knäckte Boten Anna i den kategorin.

 4. Profilbild för trollhare

  Jag är totalt grön på det här med WizzRSS, men jag hittar ingen feedlänk på din blogg. Kan du fixa en så man kan lägga till dig?

 5. Profilbild för Mauro
  Mauro

  Jo belöningen av Mando Diao var ett stor lycka för även mig. Som tur så har jag biljetter till deras spelning i Sthlm =D