Strasbourg, december, to

08.30 Sover för länge igen. Men det behövs. Blev en sen kväll igår. GUE-gruppens julfest (på en båt!) var en hit. Superbra veganmat, mycket vin och folk som dansar och sjunger.Hamnade på baren Perestrojka efteråt. Även det ett bra ställe, med en massa sovjetkitsch och folkligt. Lite av Strasbourgs motsvarighet till Carmen (på Söder Sthlm), om nån förstår vad jag menar…
10.30 Röstmöte med NGL-gruppen. Segt som gummiband. Det är dagen efter…
11.00 Votering. Vi ska som vanligt rösta om en massa ärenden, den här gången ett 25-tal. Den stora frågan är budget för 2007. En massa progressiva förslag röstas ned. Ta t ex ändringsförslag nr 2 från Ind/dem-gruppen om att EU-parlamentarikerna endast ska få betalt för den exakta resekostnaden när vi reser till möten m m (idag är det absurt nog så att vi får en schablonsumma som är långt, långt över vad själva resan kostar). Det röstas ned med hela 407 nej-röster. Vi var bara ett hundratal som röstade för. Absurt!
12.30 Röstar fortfarande. Nu om en europeisk strategi för hållbar energi. Det är jämnt vid varje omröstning. Ibland vinner vi på den den röd-gröna sidan ibland de konservativa. Det är bara 500 ledamöter som röstar. Innebär att drygt 200 inte är här. Så är det ofta på torsdagarna, sista dan i Strasbourg.
12.40 Voteringen avklarad. På slutet var vi bara drygt 400 som röstade.
12.45 Lunch i matsalen. Pratar med Åsa Westlund på vägen ned. Hon är övertygad om att jag röstade fel på ett ställe igår, på tv-direktivet. Kanske det. Det faktum at moderaterna röstade som jag talar för att hon har rätt. Daniel ska kolla upp saken. Det går tack och lov att korrigera hur man har röstat i efterhand. Hittar Pauliina, finska från vår grupp. Vi käkar ihop. Vegetariska gnoccis med tomatssås och grönsaker. Helt OK. Ingen fisk i salladen. Framsteg.
13.10 Fixar det sista på kontoret. Packar mina väskor.
13.45 Sitter i bil på väg till flygplatsen. Delar den med en fransyska och irländare, också EU-parlamentariker.
14.45 Springer på Barbara, irländska och EU-parlamentariker från vår grupp. Lustigt nog har vi fått platser bedvid varandra.
15.00 Planet lyfter. Jag och Barbara pratar. Några svenska moderater är också med på planet, liksom Guido Sacconi, rapportören för Reach (måste han flyga ända till Paris för att komma till Italien? Skumt…).
16.20 Följer med Barbara in i VIP-loungen. Jag har ännu inte fått nått Air Francekort så man kommer in där för egen maskin. Här finns trådlös internet och gratis kaffe och jos. Strax innan åtta lyfter planet hem till Stockholm. Snart är man hemma. Äntligen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Strasbourg, december, to”

 1. Profilbild för El Tigre
  El Tigre

  Djur i salladen och slitvarg till omröstningar,
  tur att det är julfest hos Pardo på lördag!

 2. Profilbild för Alfred
  Alfred

  Carmen, fast med sovjetkitsch. Det låter, det!