Nyhetsklipp: BBC och Colombia

Idag sändes BBC-programmet The Record: Europe på BBC World, där jag var med. Det ska ligga uppe en vecka ungefär så kolla gärna på det. Det var som sagt inget enkelt upplägg: Europas företagare hävdar att för lite görs för att få bort dumma lagar och regler, hur ska vi få bort dessa?. Det var ungefär upplägget. Jag var den enda som sa att lagarna finns till för att skydda t ex miljö och Europas invånare. Jag tyckte det gick hyfsat i vart fall. 

Vill nån läsa en intervju med mig om varför EUs s k terrorlista motverkar en fredlig lösning på konflikten i Colombia. Kan man göra det på Anncol. Nyheten är bara på spanska.

Imorgon tar jag, K och E tåget till Strasbourg. EU-parlamentet har sin månatliga mötessession där. Jag kommer att tala i parlamentet på tisdagkväll om ett tekniskt ärende som rör kemikalier (dock ej Reach). Perfluoroktansulfonat – PFOS -kallas dom, och ärendet är ungefär lika roligt som det är lätt att stava till det där ordet… Det är faktiskt miljöpartiets Carl Schlyter som är ansvarig EU-parlamentariker för ärendet. Han ser ut att ha gjort ett bra jobb, så det är bara att rösta för hans rapport, som borde gå igenom.

Förresten, jag köpte aldrig någon cykel. 349 euro för den billigaste känns dyrt. Jag vill ju bara ha en vanlig cykel utan massa finesser.

Nu är det dags att packa väskan och försöka lägga sig i rimlig tid.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Nyhetsklipp: BBC och Colombia”

 1. Profilbild för Alex Klein
  Alex Klein

  Hey
  I don’t know what is the purpose of those who still believe that the BIGGEST DRUG CARTEL in the world (self-named FARC) is a legitimate representative of the Colombian people. As a Colombian citizen I found offensive that a group which kidnapped thousands of kids, that torture hundreds of citizens and kill every year at least 5000 people among hundreds of terrorist attacks against civilians, is considered a political option.
  Please Mr Jens Holm, grow up and respect the feelings of millions of Colombians who suffered the tragic presence of this infamous group. We don’t need your help. Take care about your business, get documented, LEARN, have a nice life away from our problems, and before defending any thing in your future life, just make a serious research.
  It is a shame that your Euro-arrogancy make you blind to see the reality. You really don’t know what are you talking about when mention the colombian situation.

 2. Profilbild för Joanna Castro
  Joanna Castro

  Dear Jens,
  I think the work you are doing in the European Parliament concerning the Colombian issue is very important for the people in our country. I say it is important because the magnitude of the political violence has reached horrifying levels, and something must be done to try to stop this blood bath.
  As the previous commentator, I am also a Colombian myself, and together with me there are thousands of Colombians who are tired of the lies of the government and of the cruelty with which human rights activists, union workers, peasants, and people who would like to have a more just society; are treated. We should not ignore the over 3 million internally displaced, the thousands of union workers killed, the genocide committed against those who critize the political elit in Colombia.
  We need to unite our efforts to encourage a political negotiated solution. Unfortunately the government of Uribe is not willing to sit down and talk. Mr. Uribe has, on the contrary, escalated the military conflict and refused to take the social matters and human rights seriously.
  It is therefore important to try to get the attention of the European Union to observe what is happenning and take the measures needed to put pressure on the Colombian government.
  Thank you for your support and engagement.