Första EU-veckan avklarad

Snart har jag avklarat min första hela vecka som EU-parlamentariker. Det har verkligen varit en rivstart. Nedan ett axplock av det jag har gjort under den här veckan:

Möten med ex vis: Eurogroup for Animal Welfare, Colombiaaktivister, Världsnaturfonden, samer, läkemedelsrådet Västra götalands län samt möten med en del journalistkontakter.
Jag har varit på utskotten för internationell handel och miljö. I det senare händer en himla massa grejer, bland annat ska vi rösta om den nya kemikalielagen, Reach nästa vecka (på tisdag). Jag är ansvarig för min partigrupps medlemmar och måste se till att alla röstar ”rätt”. Spännande.

I onsdags ersatte jag en annan vänsterpolitiker vid omröstningen i utskottet för mänskliga rättigheter (jag ingår egentligen inte där). Där röstade jag emot mer befogenheter för Schengen Information System (tyvärr gick den rapporten igenom) och för en rapport om människohandel (som gick igenom, tack och lov).

Idag har jag sett solen för första gången sedan jag kom till Bryssel. Just nu är det rätt kallt, men soligt och fint höstväder. Imorgon är det kommunalval i Belgien och alla undrar om högerextremisterna Vlaams Belang kommer gå fram ännu mer. Låt oss hoppas att de inte gör det.

Idag har jag och Eva-Britt Svensson ett öppet brev till Sveriges nya regering (usch! hur ska man stå ut dessa fyra år…). Läs den gärna på Brännpunkt i Svenska Dagbladet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Första EU-veckan avklarad”

  1. Profilbild för Jan Carlen
    Jan Carlen

    Arbetsinsatsen under en vecka: 4-5 möten och ett par knapptryckningar.

    Lönen: Ska bli 84.000/mån. + skattefria delar som tillsammans gör ett netto på 100.000/mån.

    Ett sjukvårdsbiträdes produktiva arbetsinsats och samhällsnytta överstiger vida en EU-parlamentarikers, men lönen är en tiondels av dennes.