Strasbourg II

Har varit en hektisk dag. Min sista som helt vanlig medborgare. Imorgon kl 9.00 blir jag formellt upptagen i EU-parlamentet. Då blir jag MEP – Member of the European Parliament – och med en massa ansvar som jag inte törs tänka på just nu.

Idag har jag suttit med Jonas Sjöstedt i parlamentet och försökt få en uppfattning om hur man röstar, vem som är vem och vad alla direktiv (lagförslag) går ut på. Och det var inte helt enkelt. Annars har jag skrivit färdigt en artikel för Europaportalen (kommer in imorgon), haft en journalistintervju och varit på mängder av möten (det viktigaste kanske det om Reach, den nya kemikalielagen).

Jonas karta Jonas tar ned Västerbottenskartan från kontoret.

Nu på kvällen har jag varit på Jonas avskedsfest här i EU-parlamentet. En imponerande tillställning, får man erkänna. Säkert 200 personer; andra politiker, sekreterare, tolkarna och en massa andra som Jonas har arbetat med (eller emot) under sina elva år i parlamentet. Alla strör lovord över Jonas, till och med konservativa britter och kristdemokrater från Tyskland. Det är bara att instämma. Bra jobbat, Jonas och lycka till med ditt nya liv.

Vänsterpartisten Sjöstedt och moderaten Hökmark i samsprÃ¥k 
Jonas Sjöstedt och moderaten Gunnar Hökmark verkar överens för en gångs skull (kanske dags att Jonas slutar som parlamentariker nu…)

Jens cocktail Mingel på Sjöstedts avskedsfest.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Strasbourg II”

  1. Profilbild för Ilona

    Är det du i kavaj och slips?

  2. Profilbild för jens

    Klart det är jag 🙂