På plats i Strasbourg

På onsdag blir jag formellt EU-parlamentariker för vänsterpartiet. Jag hade därför tänkt att – från och med idag – skriva dagbok från livet i EU-parlamentet. Just nu sitter jag på Jonas Sjöstedts kontor i Strasbourg. Det är honom jag ska efterträda.

Imorse klev jag upp kvart i fem, cyklade ned till centralen och tog Arlanda express till Arlanda. På planet till Paris läste jag EU-kommissionens tidning Europaposten. Sverige kanske tvingas ta bort vårt förbud mot TV-reklam mot barn när EUs nya TV-direktiv ska införas. Fy! Inget är längre heligt när EU-federalisterna driver på mot superstaten. De franska dagstidningarna verkar absorberade av ”hotet från islam”. Det känns inte bra. Inte bra heller att högerns hårdatag-presidentkandidat Nicolas Sarkozy hajpas så mycket i franska medier. Honom vill vi inte ha som president efter valen 2007… Läser om högerextremistpartiet Vlaams Belang som står starka inför kommunalvalen i Belgien den 8 oktober. I Sverige gick Sverigedemokraterna kraftigt framåt i valet. Jag gillar inte de politiska vindarna som blåser i Europa…

Gladare blev jag av Carl Bennet m fls debattartikel i Svenska Dagbladet. Jag håller med dem full ut; miljöfrågan var i praktiken död i valrörelsen. Artikeln kan läsas här: http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_13733126.asp
På planet ned hade jag sällskap med moderaternas EU-parlamentariker Christoffer Fjellner och deras kanslichef för moderaterna i EU-parlamentet i Bryssel. Min fördom om moderater besannades igen: De är förbannat trevliga, trots att de har fel om nästan allt.

I taxin till parlamentet hade jag sällskap med John Bowis – ännu en högerman! – tidigare hälsominister i Storbritannien, men nu EU-parlamentariker. Han sitter i miljöutskottet, som jag också kommer att sitta i. Han lovade att jag hade en allierad hos honom för att driva djurättsfrågor. Kul!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”På plats i Strasbourg”

 1. Profilbild för Lajm
  Lajm

  Spännande! Det blir intressant att se en EU-parlamentarikers liv inifrån parlamentet.

 2. Profilbild för Nina
  Nina

  Ser fram emot att följa din blogg och ditt arbete!
  Du är superduktig!

 3. Profilbild för Morgan
  Morgan

  Stå på dig för djurens rätt även i Europa. Ditt arbete behövs. Djuren lider.

 4. Profilbild för Morgan
  Morgan

  Det är rätt. Det är bara människor som har rösträtt. Men därför måste vi slåss för djuren.