Nyhetsbrev 2022-09-02

Kollektivtrafik, mobilitet, Östermalmshallen, Ulf Kristersson, trafikverket, kranka blekhet, Ringhals, SJ, Falköping, solceller, förnybart, biogas, Vänsterpartiet, Vinterviken, cykel. Läs mitt nyhetsbrev.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Nyhetsbrev 2022-09-02”

 1. Profilbild för Hans Ryttman

  Förnybara energikällor är helt nödvändiga. Men du måste ge alternativen för lagring av energi då vind och sol inte ge den mängd el som behövs. Vätgas framhålls alltid den är mycket energislukande att framställa. Hur stort överskott måste vind- och solkraft framställa för att kunna lagra de stora mängder vätgas som behövs? Det borde gå att räkna på då nu kärnkraften står för ca 30% av elen. Kanske batterier är lösningen?Vätgas måste lagras under tryck vad kostar det? På vilket sätt för då gasen är explosiv. Många problem.

  1. Profilbild för jensholm

   Bra kommentar. Det finns förstås både för- och nackdelar med vätgas (liksom batterier). Jens

   1. Profilbild för Hans Ryttman

    Hej Jens

    Tack för ditt svar. Men är är en väsentlig uppgift att ha det långsiktigt och realistiskt alternativ till problemet att lagra energi istället för kärnkraft. Finns det en möjlighet att pumpa tillbaka vatten till vattenmagasinen för att utnyttja våra vattenkraftsverk?
    Mvh Hans