Klimatpolitisk talesperson

Jag har idag lämnat uppdraget som klimatpolitisk talesperson för V. Partiledningens nya klimatpolitik är jag inte rätt person att företräda. Det har varit tolv fina år som talesperson.

Elin Segerlind kommer att ta över som ny klimatpolitisk talesperson. Det tror jag kommer bli jättebra och jag önskar henne all lycka till i att utveckla vänsterpartiets klimatpolitik.

I övrigt fortsätter jag som vanligt i riksdagen, och det finns rätt mycket att göra. Jag ser särskilt fram emot mina debatter om odlat kött, med landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) samt om vikten av en lagstiftning mot grova brott mot miljön, s k ekocid, med miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S). Jag fortsätter förstås som ordförande i riksdagens trafikutskott och där har vi inte minst infrastrukturplanen med investeringar på 800 miljarder kronor 2022-2033 att se till att den blir bra. Det förslag som lagts av Trafikverket bygger på ökad vägtrafik och håller sig inte inom våra klimatmål, så där finns mycket att rätta till.

Det finns med andra ord mycket kvar att uträtta för att göra Sverige till ett mer hållbart och rättvist land. det ser jag fram emot.

Läs mer hos Vänsterpartiet.


Publicerat

i

av

Etiketter: