Centerns svek

Jag håller Centerpartiet helt och hållet ansvarigt för dagens olyckliga politiska turbulens. Att MP väljer att lämnar regeringen är fullt logiskt. Sverige har nu en SD-förhandlad budget med sänkt drivmedelsskatt (med väntade ökade utsläpp på 150 000 ton) och en mångmiljardneddragning på miljöområdet. Dessutom fick Sveriges första kvinnliga statsminister sitta endast sju timmar. Det känns som en förolämpning mot hela jämställdhetskampen. Ansvaret faller tungt på Centern.

När Vänsterpartiet har fått igenom en fullt rimlig reform väljer Centerpartiet att straffa regeringen genom att släppa fram en M/SD/KD-budget. Uppenbarligen var Annie Lööfs hat mot Vänsterpartiet större än det mot SD.

Karin Söder vänder sig i sin grav.

Precis som Göran Greider skriver i ETC har Centerpartiet nu visat sitt rätta ansikte. Det ska vi påminna om, gång efter gång ända fram till valet.


Publicerat

i

av

Etiketter: