Agera mot elsparkcykelkaoset

Vad händer om man placerar ut 23 000 elsparkcyklar i en stad utan tillstånd från kommunen? Ja, vad händer… Det blir kaos. Nu måste politiken agera både lokalt och nationellt. Lokalt, genom att kräva att utplacering av elsparkcyklar måste vara tillståndspliktig verksamhet, d v s godkännas av kommunen. Stockholms stads agerande imponerar INTE.

Regeringen borde också agera genom att ställa krav på fordonen elsparkcyklar. Det måste finnas en åldersgräns, trafikförsäkring, hjälmtvång, motorstyrka etc. Jämför klassificeringen av moped klass II.

Vi i Vänsterpartiet föreslår detta i vår senaste cykelmotion. Läs gärna mer här, skrolla fram till punkt 11.

Sveriges Radio uppmärksammar idag vår motion. Lyssna gärna på inslaget.

Jag debatterade även detta med infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) för två år sedan. Dessvärre har inget hänt förutom en utredning. Se gärna vår debatt här.


Publicerat

i

av

Etiketter: