Biobränsle, klimatet och ansvaret

I veckan har jag debatterat regeringens planer för ökad användning av biobränsle. Prognoserna är rätt avskräckande: 70 procent ökad användning till 2030 (Trafikverket), 55 terrawattimmar biobränsle till 2030 (enligt utredningen Biojet för flyget, det innebär mer än en fördubbling jmf med idag), 80 procent mer biobränsle enligt Sweco. Ja, prognoserna pekar alla åt en kraftig ökning när regeringen storsatsar på den s k reduktionsplikten och Fossilfritt Sverige som till stor del baseras på biobränsle. Varifrån ska råvaran tas? Det är inte hållbart att hugga ned skog för biobränsleproduktion. Jag tycker att miljö- och klimatminister Per Bolunds (MP) svar på mina frågor inte var helt övertygande. Eller vad tycker du själv? Se vår debatt här.

Dagens Nyheter fortsätter sin granskning av ämnet. Mycket intressant. Läs mer här.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: