Tio starka skäl för Vänsterpartiet

I de senaste opinionsundersökningarna pendlar Vänsterpartiet mellan ett och två mandat. I dagsläget handlar det om en eller två tiondelar röster för att vi ska vara helt säkra på att få två mandat till EU-parlamentet (idag har vi ju ett). Kan du snacka med grannen, några vänner och släktingar? Uppmana dem att rösta på Vänsterpartiet.

Här får du tio starka skäl till varför din röst borde läggas på Vänsterpartiet.
1. Vi är partiet som rankats högst i utvärderingarna av partiernas miljöpolitik, granskningar gjorda av svensk och europeisk miljörörelse.

2. Vi driver inte bara den bästa miljöpolitiken. Vi har också en tydlig politik för rättvisa – i EU såväl som hemma i Sverige.

3. Vi vill att politik för miljö, folkhälsa och arbetsrätt ska överordnas EUs marknadsfundamentalism. Vi är det enda partiet som driver detta konsekvent.

4. Vi är partiet som ständigt mobiliserar mot EUs nykoloniala fiskeavtal där europeiska flottor fiskar upp fisken längs t ex Västafrikas kust. Andra partier är tyvärr mycket tysta där

5. Vi röstar alltid för rättvis handelspolitik – och nej till bolagsavtal som CETA och TTIP.

6. Vi står upp för djuren. Vi vill ha en maxgräns för djurtransporter (högst 8 timmar till att börja med), vi vill minska köttkonsumtionen och satsa på växtbaserad mat, vi vill minska djurförsöken och satsa på de djurfria alternativen. Subventionerna till djurindustrin ska avvecklas – pengarna till växtbaserad kost.

7. Feminismen finns i vårt DNA. Därför står vi alltid upp mot trafficking, prostitution och mäns våld mot kvinnor. Och självklart röstar vi för aborträtten, i alla omröstningar. Alltid.

8. Vi säger nej till ett försvarssamarbetet PESCO och utvecklingen mot ett EU-försvar (här går det inte att lita på de andra partierna). Vi säger ja till alliansfrihet på riktigt.

9. Vi vill ha schyssta löner och arbetsvillkor med ett socialt protokoll. Ja vet, Stefan Löfven säger också att han vill ha det. Men det är bara Vänsterpartiet som driver det.

10. Vi är helt fria att agera som vi vill – oberoende av vad vår svenska regering säger. Här skiljer vi oss från andra partier på den rödgröna sidan.

Vi är Vänstern i EU-parlamentet. Vi vill växa och samarbeta med de progressiva rörelser för klimatet, feminism och rättvisa som nu växer på bred front i Europa. Denna vänstermobilisering är viktig inte minst i tider då högerextremistiska krafter mobiliserar.

Är du vänster? Ja, då är det Vänsterpartiet som gäller. Tack för din röst.

Läs mer om Vänsterpartiets EU-politik.


Publicerat

i

av

Etiketter: