Klimatomställningen och EUs förbud mot statligt stöd

Visste du att EU har ett förbud mot statligt stöd? Jo, EUs s k statsstödsregler är inskrivet i EUs fördrag, artikel 107-109. För alla oss som tycker att staten och offentlig sektor ska spela en aktiv roll om klimatomställningen är EUs statsstödsförbud ett stort problem. Nu lovar regeringen att de ska verka för en förändring av detta. Det är mycket positivt.  Se gärna  replikskiftet från debatten mellan mig och energiminister Ibrahim Baylan (S), riksdagen 10/5-19.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s