För en anständig talman

På måndag kommer vi i riksdagen att välja nya talmän. Vi kommer utmana Sverigedemokraterna i valet av andra vice talman. Att vara talman är ett av Sveriges mest ärofyllda uppdrag, och man är en symbol för riksdagen och hela vårt land. Där bör vi inte ha en person som har poserat med SS-soldater och som inte kan säga om judar och samer är svenskar. Därför föreslår vi Lotta Johnsson Fornarve (V) som andra vice talman. Lotta har stor politisk erfarenhet och dessutom ett långt engagemang i folkrörelser, inte minst i globala rättvisefrågor. Hon kommer bli en fantastisk representant för riksdagen och Sverige.
Vi hoppas nu att alla progressiva ledamöter röstar för vårt förslag och att vi därmed kan fälla SD. Omröstningen kommer vara sluten, så jag ledamöterna kan rösta med sitt samvete. Det är glädjande att Miljöpartiet nu säger att de inte heller kommer att stödja Sverigedemokraternas förslag, Björn Söder. Men det räcker inte med att inte stödja, d v s att lägga ned sin röst. Man måste aktivt rösta för motalternativet, annars vinner SD. Hur kommer miljöpartisterna att agera där? 
Tilläggas kan att eftersom Centerpartiet är ett något större parti än V föreslog vi först för C att de skulle kandidera till vicetalmansposten, då hade vi isåfall röstat för den kandidaten, men när C inte ville göra det lägger vi nu fram vårt eget förslag.
Läs gärna mer SR, Vänsterpartiet och Aftonbladet.

Publicerat

i

av

Etiketter: