Lägg ned krypskyttet

Jag kommer just från riksdagen där SD – återigen – har försökt avsätta statsminister Stefan Löfven i en misstroendeomröstning. Tack och lov gick det inte så bra, endast 43 ledamöter röstade för deras förslag (bl a moderaten Finn Bengtsson). Gott så, men det är tröttsamt med denna ständiga fokusering på det politiska spelet, inte innehållet. På tisdag är det dags igen då M och KD kräver att hela riksdagen ska samlas för att rösta om försvarsminister Peter Hultqvists framtid. Inte heller det försöket lär gå igenom, när de har en majoritet mot sig.

Samtidigt händer en mängd andra saker i världen som inte får det utrymme det förtjänar, svältkatastrofen i Sydsudan, Burmas folkmord mot Rohingyas, flyktingkris (på många platser), viktiga beslut på EU-nivå och en isar som fortsätter att smälta i rekordhastighet på grund av den globala uppvärmningen. Låt oss nu ägna oss åt politik istället. Och lägg ned krypskyttet mot regeringen, men även regeringens anpassningspolitik mot borgarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s