Volkswagens fusk

Jag har lämnat in frågan nedan till klimat- och miljöminister Åsa Romson. Svar kommer inom en vecka.

Volkswagens fusk
Volkswagens långtgående och systematiska fusk med avgastester är helt oacceptabelt, och det är bra att klimat- och miljöminister Åsa Romson tydligt markerat mot företaget. Enligt medieuppgifter trycker också regeringen på i EU för att få ett annat testsystem av fordon som bygger på verkliga utsläpp och inte teoretiska labbtester. Det är mycket välkommet.

Det är djupt problematiskt att EU:s lagstiftning idag tillåter system där fordonstillverkarna testar bilarna under näst intill laboratorieliknande förhållanden. När bilarna tas i drift i verkligheten är utsläppen så gott som alltid högre än under testerna. Det här systemet underminerar tilltron till hela systemet, konsumenter luras och framför allt försämras möjligheterna att förbättra miljön och luftkvaliteten.

Med anledning av detta vill jag fråga klimat- och miljöministern på exakt vilket sätt regeringen trycker på EU för att ändra på testsystemen och vilka bestämmelser det är regeringen vill se ändrade?

Jens Holm (V)


Publicerat

i

av

Etiketter: