Tillbaka

Tillbaka som fullt ut arbetande riksdagsledamot efter ett långt sommaruppehåll. Sommaren har varit fin med tågluff genom Europa till Baskien, camping, Liseberg, Gotland, Roslagen och en hel del tid hemma i Enskede. Allt detta uppblandat med en del politiska inhopp; några debatter i radion, intervjuer, EU-nämnder om Greklandskrisen, mejl med mer eller mindre akuta frågor som behövt sin lösning.

Nu känns bra att vara tillbaka i full fart. Jag gissar att det kommer att bli en rätt späckad höst. Redan imorgon åker jag till Kungsängen (nordvästra Sthlm) för att diskutera sopor och förbränning av dessa (möte arrangerat av V) . Vänsterpartiet kommer att rulla ut en genomgripande intern (och extern hoppas jag) debatt om vår politik för ekonomi och ekologi; eko-eko. På kongressen i maj 2016 ska ett eko-eko-omställningsprogram antas. Det blir vänsterdagar i Malmö i september och intensivt arbete med Miljömålsberedningen för att ta fram ett klimatpolitiskt ramverk samt en politik för nollutsläpp till 2050 (men jag hoppas det blir tidigare än så). Regeringen får förhoppningsvis genom en budget med stöd av Vänsterpartiet som är full med miljö- och klimatinvesteringar samt en politik för omfördelning från rik till fattig. Annars blir det inget V-stöd…

Terminen avslutas med två ödesveckor i november/december för planeten i Paris där en nytt globalt klimatavtal ska sättas på plats. Jag kommer förstås vara där.

Vill du vara säker på att inte missa något anmäl dig till mitt nyhetsbrev (se banner till höger). Har du nåt du vill säga skicka ett mejl: jens.holm@riksdagen.se

Vi syns och hörs i höst.


Publicerat

i

av

Etiketter: