Seminarium: Colombia – mot en hållbar fred?

Vill du komma på detta? Mejla mig. Bienvenido.

Vänsterpartiet och Vänsterns Internationella Forum bjuder in till:

Colombia – mot en hållbar fred?
Sedan drygt två år tillbaka har den colombianska regeringen och gerillan Farc förhandlat om fred i Havanna, Kuba. Hur går fredsförhandlingarna? Hur kan vanligt folk och civilsamhälle involveras? Och kommer det bli ett fredsavtal som möjliggör en långvarig, hållbar fred som löser de grundläggande konflikterna i Colombia? Den norska regeringen spelar en aktiv roll som s k vännation av fredsprocessen, vad är och vad borde Sveriges roll vara? Vera Xiomara Samudio, doktor i politiska processer som arbetar med internflyktingar i södra Colombia, inbjuden direkt från Colombia, berättar mer. Kommentarer från civilsamhället i Sverige och Norge.

Ti 26 maj, 12.00-13.30, Riksdagen, lokal: tbc
Eva Zetterberg modererar. Zetterberg var vice-talman 1998-2002 och tidigare ambassadör i Chile, Peru resp Nicaragua.
Ett mer detaljerat program kommer.
Anmälan senast må 25 maj: jens.holm@riksdagen.se


Publicerat

i

av

Etiketter: