V-kongress 2014

På plats på Vänsterpartiets kongress i Stockholm. Otroligt peppande att träffa alla engagerade vänsterpartister och lyssna på förslag på hur Vänsterpartiet ska bli ännu bättre. Gläds åt flera av besluten som innebär att inte mer makt ska flytta iväg till partistyrelsen, utan istället finnas kvar hos kongressen. Upplyftande också att lyssna på alla som tycker ungefär som jag; att partiet är en bred folkrörelse som måste synas i fler frågor än den – otroligt viktiga – stopp mot ”vinster i välfärden”. I stort gick partistyrelsens förslag på valuttalande igenom med ett stenhårt fokus på kamp mot ”vinster i välfärden”.

Det där med fokus skrev jag om i en artikel i Flamman. Jag ser också att Flammanjournalisten Jonas Wikström är något intressant på spåret i denna diskussion om fokus/prioriteringar. Kanske är det så att det här med ensidiga prioriteringar ev en enstaka fråga i framtiden kommer att bytas mot en mångfald av frågor lyfts upp för att fånga in så många grupper som möjligt?

I vart fall borde det ändå finnas goda möjligheter att få in viktiga frågor som klimat, antirasism, asylrätt, feminism, arbetstidsförkortning, djurrätt och annat i den viktiga valplattformen som ska antas nu redan i april. Även om kongressen nu antagit ett kort valuttalande är det i valplattformen vi konkretiserar oss och lyfter upp de frågor som vi ska driva i valrörelsen.

Gillar också Jonas Sjöstedts kaxiga utmaning till Miljöpartiet. Ja, Vänsterpartiet är de nya gröna.


Publicerat

i

av

Etiketter: